Şam tatlısı tarifi: Şam tatlısı nasıl yapılır?

İrmikli ve şerbetli tatlıları seviyorsanız şam tatlısı tam size göre olacaktır. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için şam tatlısı tarifi arıyor ya da şam tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Şam tatlısı tarifi, şam tatlısı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

06 Mayıs 2020, Çarşamba 01:28 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ağızda dağılan yapısıyla tadı hafızalarınıza kazınacak. Sevdiklerinize hazırlamak için şam tatlısı tarifi arıyor ya da şam tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Şam tatlısı tarifi, şam tatlısı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Şam tatlısı tarifi

Şam tatlısı malzemeleri

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı un

2,5 su bardağı irmik

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tepeleme karbonat

1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık

Şerbeti:

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

1 dilim limon

Şam tatlısı yapılışı

Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın. Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır. Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür. 2' ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir. Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir. 5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır. Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Talaş böreği tarifi: Talaş böreği nasıl yapılır?