Beden Sağlığı Saman nezlesinin şifası yoğurtta

Saman nezlesinin şifası yoğurtta

Paylaş
Saman nezlesinin şifası yoğurtta

Yapılan bir araştırma yoğurdun saman nezlesi belirtilerini azalttığını gösterdi. Yoğurttaki yararlı bakteriler ayrıca deri iltihabı, huzursuz bacak sendromu gibi hastalıkların belirtilerini de hafifletiyor

Türk toplumunu hemen hemen her öğün tükettiği yoğurtun saman nezlesinden deri iltihabına kadar birçok hastalığın belirtilerini azalttığı belirlendi.

Haberin Devamı

ABD’deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırma, yoğurtun içindeki yararlı bakterilerin (probiyotik) deri iltihabı, huzursuz bağırsak sendromu gibi iltihabi hastalıkların belirtilerini de azaltabildiğini gösterdi.

23 ARAŞTIRMA YAPILDI

Bilim insanları yaklaşık 2 bin kişi üzerinde saman nezlesi ve yoğurt ilişkini araştırdı. Bu süreç içerisinde ise 23 araştırmanın sonuçları değerlendirildi.

Araştırmaların sonucunda ise saman nezlesinin belirtilerin olan kaşıntı, burun akıntısı ve öksürüğün azaldığı ve hastaların yaşam kalitelerinin arttığı tespit edildi. Uzmanlar, probiyotiklerin bağırsaktaki bakterilerin dengesini değiştirerek, bağışıklık sisteminde önemli rol oynayan T hücrelerini tetiklediğini, böylece bağışıklığın güçlenmesini sağladığını belirtti.

Haberin Devamı

AA