Merkez Samet Aybaba Spor Lisesi'ne girmek için ter döktüler

Samet Aybaba Spor Lisesi'ne girmek için ter döktüler

Paylaş
Samet Aybaba Spor Lisesi'ne girmek için ter döktüler

Samet Aybaba Spor Lisesi'ne girmek için ter döktüler

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE’de bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Samet Aybaba Spor Lisesi'nde yetenek sınavları başladı.
Tosyalı Spor Salonu'nda düzenlenen ve 14 Temmuz’da kadar devam edecek olan sınavlarda, 223 aday öğrenci ter dökecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında 13’erli gruplar halinde sınava tabi tutulan öğrencilerden başarılı olan 90 kişi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba’nın adının verildiği spor lisesinde eğitime başlayacak.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, bilim, sanat, spor ve benzeri dallarda özel yetenekli çocukların yeteneklerine uygun bir eğitim içeriği ile yeni eğitim öğretim yılına karşılamak istediklerini kaydetti. Bu yıl faaliyete geçen Samet Aybaba Spor Lisesi'nin de bunun en somut örneği olduğunu kaydeden Müdür Albak, “Yetenek sınavlarıyla öğrenci alan okullarımız hem okul içerisindeki performans farklarının kapatılmasına ışık tutuyor hem de öğrencilerimizin kendi öz gelişim ve mutluluğuna katkı sunuyor. Bu bağlamda yetenek sınavlarına girecek olan öğrencilerimize başarılar dilerken, değerlendirme komisyonlarında yer alan öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı