Magazin Sami Levi kimdir? Kaç yaşında nereli?

Sami Levi kimdir? Kaç yaşında nereli?

Paylaş
Sami Levi kimdir? Kaç yaşında nereli?

Bu sene Survivor'da Türk-Yunan konsepti olacak. Yarışma Şubat ayının 2'sinde başlarken Acun, 30 aday belirledi ve bu adaylar oylama ile belirlenecek. Adaylar arasında en dikkat çeken isim ise ünlü şarkıcı Sami Levi... Peki, Sami Levi kimdir?

Survivor 2019, 2 Şubat'ta seyircisiyle buluşuyor. Uzun bir aranın ardından yarışmada Türk-Yunan mücadelsi yaşanacak. Bu sene yarışmacılar verilecek olan oylarla belli olacak. 30 aday tanıtılırken en dikkat çeken isim ünlü şarkıcı Sami Levi oldu. Peki Sefarad Grubu'nun üyesi Semi Levi kimdir?

Haberin Devamı

SAMİ LEVİ KİMDİR?

Sami Levi 13 Nisan, 1981’de İstanbul’da dünyaya geldi. 1998 yılı Göztepe Lisesi mezunu. 5 yaşında ana okulunda müzikle tanıştı. İlkokul öğretmeni Levi ailesini Sami’nin sesi konusunda uyardı ve mutlaka değerlendirmesini söyledi. Musevi cemaatinde artık çok az konuşulan Ladino dilindeki Sefarad müziği ile büyüyen Sami, bu şarkıları anneanne ve babaannelerinden dinledi.

Aile büyükleri tarafından kullanılan Ladino dilinde ve şarkılarla Sefarad kültürünü öğrendi. 1996’da Cem Stamati’yle olan arkadaşlığı Sami’yi Sefarad Grubu ile tanıştırdı. Yaklaşık 8 yıldır Sefarad müziğiyle profesyonel olarak uğraşan Sami Levi grubun solistidir. Sefarad, 1996'da kurulan müzik grubu Musevi Sefarad müziğiyle popüler müzikle bir sentez oluşturur. Grubun üyeleri Sami Levi grubun solisti, Cem Stamati grubun bas gitaristi ve Ceki Benşuşe grubun gitaristi.

Haberin Devamı

22 Aralık 2003 tarihinde yayınlanan ilk albümleri ile müzikseverlerin beğenisini kazanmayı başaran Sefarad, 14 Temmuz 2005'te yayınlanan ve uzun süre liste başı olan ikinci albümleri ile müzik dünyasındaki yerlerini sağlamlaştırdıklarını kanıtladılar. Bu iki albümlerinden "Osman Aga", "Ne fark eder?", "Yastayım", "Ben Seni Severim" "Vakti Geldi", "Aşk İçin" ve "Seni ne Çok Sevdiğimi" gibi birçok hit şarkı çıkaran grubun müziği Türkiye'de büyük ilgi gördü.