Spor Şampiyona alıcı çıkmadı

Şampiyona alıcı çıkmadı

Paylaş
Şampiyona alıcı çıkmadı

Adana 9. İcra Müdürlüğü tarafından 10 milyon liradan ikinci kez ihaleyle çıkartılan safkan İngiliz yarış atına alıcı çıkmayınca satış düştü

Adana 9. İcra Müdürlüğü, bir borç nedeniyle hacizli olan "fairson" isimli, 19 Mart 2003 doğumlu safkan İngiliz yarış atını, Türkiye Jokey Kulübü Adana Yeşiloba Hipodrom Müdürlüğü’nde bugün ikinci kez açık artırma yoluyla satışa çıkardı. İkinci artırmaya da katılan olmayınca, satış düştü.

3 Haziran Cuma günü yapılan birinci ihalede de açık artırmaya katılan olmamıştı. İcradan satışa çıkartılan Balkar Balkaroğlu’nun sahibi olduğu sekiz yaşındaki İngiliz safkan atın bugüne kadar 49 yarışta start aldığı ve bunların 33’ünde birinci geldiği öğrenildi.

Adana kum pistinde başarılarıyla dikkati çeken Fairson’un dukoz yarışta ikinci, bir yarışta üçüncü, üç yarışta da dördüncü olduğu, sadece üç yarışta tabela dışı kaldığı belirtildi.

Şampiyon atın bugüne kadar 2 milyon 945 bin 124 lira ikramiye kazandığı ifade edildi. Üstün bir kan hattına sahip Fairson’un, Royal Abjar-Fair Tail orijinine sahip olduğu, anası Fair Tail’in Türk yarışçılığının en önemli koşularından Gazi Kupası Şampiyonu olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı