Spor Şampiyonlar kapışıyor

Şampiyonlar kapışıyor

Paylaş
Şampiyonlar kapışıyor

C Grubu'nda son iki Dünya Kupası'nın sahipleri karşı karşıya gelecek. Euro 2008'i müzesine götüren İspanya ile şike olaylarıyla sarsılan İtalya'nın maçı nefesleri kesecek

Avrupa Şampiyonası’nda C Grubu’nun ilk maçında 2006 Dünya Kupası’nın sahibi İtalya ile 2010’da bu kupayı müzesine götürmeyi başaran Euro 2008’in sahibi İspanya kozlarını paylaşacak. İki ekibin son buluşması 2008 Avrupa Şampiyonası’nın çeyrek finalinde gerçekleşmişti. Normal ve uzatma süresi 0-0 biten mücadelede Boğalar, Gök Maviler’i penaltılarda 4-2 yenmiş ve ardından da kupaya uzanmıştı. İspanya’da Barcelona’nın iki yıldızı Puyol ve David Villa sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almazken, Çizme’de şike soruşturması sebebiyle Domenico Criscito kadrodan çıkarılmıştı. İspanyollar’ın Xavi, İniesta gibi yıldız orta saha oyuncularına karşı İtalya’nın sahaya orta alanda 5 isimle çıkacağı, katı bir savunma yapacağı öğrenildi. İki ekibin de en önemli isimleri elbette kalecileri olacak. Bir tarafta Casillas, diğer tarafta ise Buffon yer alacak. Daha önce oynanan maçlarda İtalya 8, İspanya 7 galibiyet aldı, 10 mücadele ise berabere sonuçlandı.

İlk 11'ler:

İspanya: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Alonso, Busquets, Silva, Xavi, Iniesta, Torres T.D.: Vicente del Bosque

İtalya: Buffon, Bonucci, De Rossi, Chiellini, Pirlo, Maggio, Montolivo, Marchisio, Balzaretti, Cassano, Balotelli T.D.: Cesare Prandelli

Dev maçla ilgili notlar

- İspanya’da Barcelona forması giyen Sergio Busquets, kadroda bulunan ezeli rakipleri Real Madrid’li futbolcularla dost olmanın kolay olmadığını söyledi.

-Boğalar’ın teknik direktörü Vicente del Bosque, “Rakibimiz dünyanın en tecrübeli takımlarından biri. İşimizin hiç de kolay olmadığını biliyoruz” yorumunu yaptı.

-İtalya’nın tecrübeli orta saha oyuncularından Thiago Motta, “İspanya’da Puyol ve Villa’nın olmaması, onlar için sorun değil. Biz onlara göre biraz yaşlıyız!” açıklamasını yaptı.

-Gök Maviler’de kasığından sakatlığı bulunan ve kadrodan çıkarılması gündeme gelen Juventus’lu Andrea Barzagli’nin takımda kalacağı, gruptaki 3. maça yetişeceği bildirildi.

-Üçlü defansla karşılaşmaya çıkacak İtalya’da normalde orta sahada oynayan Daniele De Rossi, ilk kez alışık olmadığı savunmanın göbeğinde görev yapacak

Haberin Devamı

FANATİK