Samsat Samsat’ta çocuklar sirk gösterileri ile eğlendi

Samsat’ta çocuklar sirk gösterileri ile eğlendi

Paylaş
Samsat’ta çocuklar sirk gösterileri ile eğlendi

Samsat’ta çocuklar sirk gösterileri ile eğlendi

SAMSAT (Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN'ın Samsat ilçesinde GAP idaresi ve UNİCEF tarafından düzenlenen sirk ve sokak gösterileri ile çocuklar doyasıya eğlendi.

Samsat'ta GAP idaresi ile UNICEF işbirliği ile “Suriyeli Çocukların ve Gençlerin Güçlendirilmesi Çalışma Planı” kapsamında ulusal ve uluslararası sirk sanatçılarının katılımıyla sirk gösterileri düzenlendi.

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen gösteriye çocuklar ilgi gösterdi. İlçe stadında düzenlenen etkinliğe, çeşitli ülkelerden gelen sirk sanatçılarının da aralarında bulunduğu sanatçılar, katıldı. Sirk ve sokak sanatlarının çeşitli alanlarını kapsayan gösteriler ile Samsatlı çocukları eğlendirdi.

Gösterileri Samsat Kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanı Halil Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Yelken de izledi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, cambazların, palyaçoların ve dansçıların gösterilerini öğrencilerin büyük keyifle izlediklerini ifade ederek, Samsat ilçesinde bu tür gösterilerin yaygınlaşması için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söyledi.

Samsat Kaymakamı Halid Yıldız ise bu tür gösterilerin çocuklar için önemine vurgu yaparak, başta İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen bütün ilgililere teşekkür etti.

Kaymakam Yıldız, "Samsatlı çocukların bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Çocukların ve gençlerin psikolojik ve ruhsal olarak güçlenmesine imkan sağlayan bu tür etkinlikler, özellikle deprem ve sonrasını yaşamış Samsatlı çocuklar için ayrıca önemlidir. Çocuklarımız gösteriler ile doyasıya eğlenerek farklı bir gün yaşadılar. GAP İdaresi, UNICEF, İlçe Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne, gösterileri sunan sanatçılara ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOGRAFLI

Haberin Devamı