Gündem Samsun yine sular altında

Samsun yine sular altında

Paylaş
Samsun yine sular altında

Samsun'un Atakum ilçesinde gece geç saatlerde başlayan sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda evin alt katını ve işyerlerini su bastı. Samsun-Sinop Karayolu'nda ulaşım aksadı

Atakum ilçesinde gece geç saatlerinde etkili olan sağanak yağış sabaha kadar devam edince çok sayıda evin alt katıyla işyerleri sular altında kaldı. Kanalizasyonlar tıkandı. Yollar göle döndü. İlçeye sevk edilen polis ekipleri, Türkiş, Ömürevleri, Atakent, Kurupelit mahallerinde sürekli devriye gezerek insanları uyarıp alt katların boşaltılmasını istedi.


.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Atakum Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekiplerine haber veren polis, yolda kalan araçları ve vatandaşları da kurtarmaya çalıştı.

Sel suların nedeniyle dereler taşarak ağaçları söküp Samsun-Sinop Karayoluna sürüklemesi ve biriken su nedeniyle ulaşım aksadı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10633","10633","201308","10633-1.jpg");

'TEDBİRLER SAYESİNDE UCUZ ATLATTIK'

Sa diye konuştu.

KOVADAN DÖKÜLÜR GİBİ...


Geçen yıl yaşanan sel felaketlerinin ardından alınan tedbirlerin sonuçlarını gördüklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu tür yağışlara kendimizi alıştırmamız lazım. Tropikal bölge yağışları diye tarif ediyorum bunları. 10 dakikanın içinde kovadan dökülür gibi dökülüyor. Artık mevcut yol kotlarının altında, alt kotlarda asla ve asla imar ve iskan olmamalı. Bunu insanların bilmesi lazım. Eskiden bunların zararlarını bu kadar görmüyorduk ama önümüzdeki günlerde bunların zararlarını çok daha fazla göreceğiz. Çok şükür bu defa, geçen selden sonra aldığımız tedbirlerle ucuz atlattık. İnşallah devam etmez."

KUVVETLENEREK ŞİDDETİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sa dün gece saatlerinde etkili olan ve halen aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, tekrar kuvvetlenerek özellikle akşam saatlerine kadar şiddetini sürdüreceği, akşam ve gece saatlerinde de yağışın aralıklarla devam edeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

AA / DHA

Haberin Devamı