Bilim - Teknoloji Samsung, 8 çekirdekli cep işlemcisini tanıttı
Paylaş
Samsung, 8 çekirdekli cep işlemcisini tanıttı

Belki de Galaxy S4 ve Note 3'e girecek 8 çekirdekli işlemci, Samsung tarafından tanıtıldı!

Samsung, CES'de yeni bir Galaxy ile karşımıza çıkmasa da, yeni mobil teknolojilerini ve haberlerini bir bir bizlerle paylaşıyor. Şirket, Çarşamba günü yaptığı açılış konuşmasında yeni mobil işlemcisi Exynos 5 Octa'yı gösterdi.

Haberin Devamı

Samsung başkanı Stephen Woo tarafından gösterilen, bir sonraki jenerasyon ceplerde kullanılması planlanan Exynos 5 Octa, ARM'nin Cortex A15 işlemcisini temel alan ve ARM big.LITTLE işleme teknolojisini kullanan ilk işlemci. Toplamda 8 çekirdekten vücut bulan işlemci, yüksek iş gücü gerektiren (oyunlar gibi) 4 adet A15 ve daha hafif işler (e-postaları kontrol etme, uygulama mağazasında dolaşma gibi) için 4 adet Cortex A7 çekirdeğinden oluşuyor. Samsung, yeni işlemcinin bir önceki Exynos'dan yüzde 70 daha verimli olduğunu savunuyor.

A15 ve A7 çekirdekleri bir arada çalışabiliyor, bu ise teorik olarak yeni rekor hızlara ulaşılabileceğini gösteriyor. Exynos 5 Octa, bu konuda Nvidia Tegra 3 ve yeni Tegra 4'den farklı, zira Nvidia'nın "" sadece diğer tüm işlemci çekirdekleri kapalıyken kullanılabiliyorlar. Ancak bu, iki teknolojinin birinin birinden daha iyi olduğu anlamına gelmiyor; daha ziyade farklı yaklaşımlara sahip olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Woo, 28nm teknolojisiyle üretilen Exynos 5 Octa'nın bu gücüne rağmen, işlemci yoğun uygulamalarda pili daha verimli kullandığını da ekliyor. Exynos 5 Octa'nın tanıtımı, bize daha ince, daha yüksek çözünürlüklü bir Galaxy S4 ve Galaxy Note 3'ün de ipucunu veriyor olabilir.

Resimlerle: CES 2013: Yeni Ürünler, Yeni TrendlerKaynak: CHIP Online