Bilim - Teknoloji Samsung, Çin'de ilk kez birinciliğe yükseldi!
Paylaş
Samsung, Çin'de ilk kez birinciliğe yükseldi!

Samsung, cep satışlarındaki başarısıyla sonunda bu ülkeyi de fethetmeyi başardı!

Strategy Analytics'in son raporuna göre Samsung, 2012'de ilk kez Çin'in akıllı cep pazarında liderliğe yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı

2012'de Çin'deki akıllı cep satışlarını yaklaşık olarak üçe katlayan Samsung, ülkede 30.06 milyon cep satmayı başardı. Güney Kore merkezli şirketin 2011'deki satışları 10.9 milyon ile bunun yaklaşık üçte biri idi. Strategy Analytics'e göre 2009'da mobil cihazlarıyla Çin piyasasına giren Samsung, şu an ülkenin akıllı cep pazarının yüzde 17.7'lik dev bir bölümünü elinde bulunduruyor.

Çin merkezli Lenovo, yüzde 13.2 pazar payı ile ülkede ikinci sırada yer alırken Apple, yüzde 11 pazar payı ile üçüncü sırada konumlanmış durumda. Nokia ise 2011'deki yüzde 29.9'luk pazar payına kıyasla 2012'de sadece yüzde 3.7 pazar payını koruyabilmiş bulunuyor. Nokia'nın 7. sıraya gerilemesinde Samsung'un hızlı yükselişinin payı büyük.

Haberin Devamı

Bununla birlikte Galaxy S3'ün Mayıs ayında, iPhone 5'in ise Eylül'de çıktığını, direkt bir satış karşılaştırması yapmanın çok da doğru olmayabileceğini söyleyelim.

CHIP Online