Bilim - Teknoloji Samsung iPhone 8 benzeri ekran pantenti aldı
Paylaş
Samsung iPhone 8 benzeri ekran pantenti aldı

Birkaç gün sonra tanıtılacak olan iPhone 8’in ekran yapısını aşağı yukarı biliyoruz. Samsung, bu tasarıma benzer bir yapının patentini aldı

Üreticiler normal çerçeveleri yok etti, şimdi de ahizenin olduğu bölüme gözünü dikti. iPhone 8 ile beraber çerçevenin üst kısmı parçalanarak orta kısmına ahize, kamera ve sensörler yerleştirilecek. Sağ ve sol kısmınaysa yeniden ekran gelecek.

Böylece ekran – gövde oranı daha yüksek bir telefon karşımıza çıkacak.

Ocak ayında çıkış yapması beklenen 2018 model amiral gemisi Galaxy S9 da bu yeni modaya ayak uydurabilir. Ancak hemen heyecanlanmak doğru değil. Zira markalar zaman zaman yaptıkları projeleri, aldıkları patentleri kısa vadede veya hiç kullanmayabiliyor.

3 modelle birlikte 12 Eylül’de lanse edilecek olan iPhone 8 ve Note 8 ciddi rekabete girecek olsalar da, Samsung bu hamleden çekiniyor ve ikinci kozunu daha erken oynamak istiyor.

Olayların nasıl gelişeceğini birlikte göreceğiz. Son olarak iPhone 8’in beklenen özelliklerini kısaca hatırlayalım: OLED çerçevesiz ekran tasarımı, Touch ID yerine yüz tanıma sistemi, büyük pil ve Apple A10 işlemci.

Telefon Kütüphanesi ile tablolar konuşuyor

Haberin Devamı