Yaşam Samsung, MWC'de akıllı ayakkabı tanıtacak!

Samsung, MWC'de akıllı ayakkabı tanıtacak!

Paylaş
Samsung, MWC'de akıllı ayakkabı tanıtacak!

Telefon satışlarından yeterince kar edemeyen Samsung, şimdi farklı bir alanda şansını deneyecek

IoT (Internet of Things) kısaltmasından esinlenen ismi IoFIT olan ayakkabı Samsung’un kendi içindeki ürün geliştirme şirketi Salted Venture tarafından tasarlandı.

Haberin Devamı

Üzerinde basınç sensörleri bulunan ayakkabı, kullanıcının duruşunu, dengesini ve ağırlık dağılımını ölçebiliyor. Böylece sporculara, yaptıkları spor dalına göre, stillerini geliştirmeleri için tavsiyelerde bulunabiliyor. “Kişisel koç” olarak da anılan ayakkabının özellikle ağırlık kaldırma, golf ve koşu dallarında sporculara vereceği özel tavsiyelerle çok faydalı olması bekleniyor.

Salted Venture, Samsung tarafından kurulan bir tür “start-up”. Şirketin amacı ise Samsung çalışanlarının kendi fikirlerini Samsung kaynakları ile geliştirerek piyasada avantaj sağlamaları ve bu sırada geliştirdikleri ürünün gelirlerinden büyük pay alarak, kazanç elde etmeleri…

Öte yandan, Salted Venture ve Samsung akıllı ayakkabı fikrini ilk kez ortaya atan şirket değil. Çinli Xiaomi de benzer bir akıllı ayakkabı üzerinde çalıştığını daha önce duyurmuştu.

Haberin Devamı

Deadpool’dan Rekor Üstüne Rekor!