Yaşam Samsung Pay'de Hacker'lara Açık Kapı!

Samsung Pay'de Hacker'lara Açık Kapı!

Paylaş
Samsung Pay'de Hacker'lara Açık Kapı!

Samsung’un kredi kartıyla ödeme sistemi Samsung Pay, kısa süre önce gelen bir haberle sarsıldı.

Uzman bir güvenlik araştırmacısının keşfettiği açığa göre, Samsung Pay’e sızan saldırganlar, istedikleri bir telefonda ele geçirdikleri bilgileri kullanabilir.

Haberin Devamı

Yeni Samsung telefonlar, dünyada pek çok ülkede, kredi kartı gibi manyetik bazlı ödeme araçları olarak kullanılabiliyor. Elbette, yurt dışındaki çoğu kullanıcı, güvenlik önlemlerine saygı duyup kredi kartı bilgilerini paylaşıyor.

Ancak sistem, kimsenin umduğu kadar güvenilir değil (En azından iddialara göre). Zira bir nevi kredi kartı olarak kullandığınız jetonlar veya başka bir deyişle fişler, saldırganlar tarafından ele geçirilebiliyor.

Söz konusu açık, Black Hat isimli hacker grubunun 5 Ağustos’da yaptığı organizasyonda ortaya serildi. Salvador Mendoza isimli bir kişi (elbette gerçek isminin bu olduğuna hiç emin değiliz), söz konusu açığı Black Hat’ın e-posta adresine yolladı. Black Hat bu fırsatı kaçırmayıp, dünya ile paylaştı. Fazla detay verilmese de, yeni nesil fiş sisteminin korsan saldırılarına açık olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Elbette tüm bu iddia Black Hat ve Salvador Mendoza tarafından ortaya atılmış durumda. Gerçeklikten tamamen uzak bir söylenti olabilir ama veriler, pek de bunu işaret etmiyor. Ne de olsa kötü niyetli kişiler banka kartının ATM’lerden bile kopyasını çıkarabilecek kadar zekice davranış sergileyebiliyor.

Pokemon GO 15 Ülkeye Daha Merhaba Dedi!