Gündem Samuel Eto'o artık Antalyalı!

Samuel Eto'o artık Antalyalı!

Paylaş
Samuel Eto'o artık Antalyalı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla, Antalyaspor'un dünyaca ünlü futbolcusu Samule Eto'o'ya fahri hemşerilik verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısında partilerin grup sözcüleri İstanbul Havalimanı ve Fransa'daki terör eylemlerini kınadı. Toplantıda, geçen ay CHP'den istifa eden Ruhi Beşiktaş'ın yerine Plan ve Bütçe Komisyonluğu üyeliğine, CHP'nin aday gösterdiği Mustafa Reşat Oktay seçildi. Toplantıda, MHP'den istifa eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile meclis üyeleri Nurdan Aslı Bayar Ulukapı, Ahmet Can ve yine geçen ay CHP'den istifa eden Ruhi Beşiktaş bağımsızların olduğu bölümde oturdu.

Haberin Devamı

ETO'O ARTIK ANTALYALI

Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in önerisiyle, Antalyaspor'un dünyaca ünlü oyuncusu Samuel Eto'o'ya fahri hemşerilik verilmesi teklif edildi. Başkan Türel, Samuel Eto'o'nun yarın Antalya'da çok önemli bir organizasyon gerçekleştireceğini hatırlatarak, Eto'o'nun sadece futbolcu değil, turizm elçisi olarak da Antalya'ya büyük katkı sağladığını kaydetti. Eto'o'nun turizme katkısından dolayı hiçbir maddi beklenti içinde olmadığını ifade eden Türel, "Eto'o turizm katkılarını, Antalyalılık içgüdüsüyle yapıyor. Bu katkılarından dolayı Eto'o'ya hemşerilik unvanı vermek istedik. Bu teklifi yaptığımda Eto'o adeta kanat takıp uçacak kadar mutlu oldu" dedi. Başkan Türel, Eto'o'ya beratını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte vereceklerini kaydetti. Eto'o'ya fahri hemşerilik teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

KUMLUCA'DAKİ ORMAN YANGINI

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes, Kumluca'daki orman yangını hakkında bir derneğin yayımladığı raporu eleştirdi. İki gün boyunca yangın bölgesine gittiğini dile getiren Menderes Türel, şöyle konuştu: "Raporu yazanların orada olduklarını düşünmüyorum. Olsalardı yangınla kahramanca mücadele edildiğini görürlerdi. Orman Bölge Müdürümüz önemli bir tehlike atlattı. Ormancılarımız, itfaiyecilerimiz kahramanca mücadele etti. İki gün boyunca uyumadan çalıştılar. Hayatı pahasına mücadele edenleri alınlarından öpüyorum. Raporu yazanların yerinde değil, yangının içinde olayı takip etmelerini beklerdim."

MANAVGAT-AKSEKİ ARASINDA PLAJ

Başkan Türel, son günlerde bazı siyasilerin Kızıltot bölgesinde Akseki Belediyesi tarafından işletilecek plajla ilgili açıklamalarının yersiz olduğunu söyledi. Bölgede 18 büfeyi ihale ettiklerini hatırlatan Türel, bir büfe ve 150 metrekarelik bir plajın işletme hakkını da Akseki Belediyesi'ne verdiklerini ifade etti. Türel, şöyle konuştu: "150 metrekarelik alan için kıyamet koptu. Kimse bu sahili evine götürmüyor. Birilerine bu sahili kapatmıyoruz. Bu imajı yaratanlar bunun altında kalacaklardır. Biz birlikte güçlüyüz. Ayrılıkçı zihniyetlerden kurtulalım. Orası milletin yeridir. Bu tutumlar millete zarar veriyor. Bir kaşık suda fırtına çıkarıyorlar. Sınıfsal ayrımcılıklar yapmayalım."

Haberin Devamı