Dünya Sanat sahtekarı sahip olmadığı eserleri satmakla suçlanıyor

Sanat sahtekarı sahip olmadığı eserleri satmakla suçlanıyor

Paylaş
Sanat sahtekarı sahip olmadığı eserleri satmakla suçlanıyor

Sanat dünyası benzerine az rastlanan bir dolandırıcılık skandalıyla çalkalanıyor. Alman Angela Gülbenkyan, soyadını kullanarak sahip olmadığı milyonluk eserleri satıp parasını yemekle suçlanıyor.

Almanya doğumlu Angela Maria Ischwang’ın (39) hayatı Londra’ya taşınmasıyla değişmişti. Spor menajeri Duarte Gülbenkyan ile tanışıp evlenmişti. Soyu Osmanlı dönemine dayanan İngiliz-Ermeni Gülbenkyan Ailesi, uluslararası petrol endüstrisinin kurucularındandı. Duarte de bu servetin mimarı Kalust Gülbenkyan’ın uzaktan yeğeniydi. Angela, ailenin sanat dünyasındaki gücünü fark edince kendini koleksiyoner ilan etti. Katıldığı sergilerde sanat eserlerinin satışına arabuluculuk yaptığını söylüyordu.

Haberin Devamı

1.3 milyon dolar ödedi

Hong Konglu Mathieu Ticolat, dünyaca ünlü Japon sanatçı Kusama’nın ‘Balkabağı’ eserini Gülbenkyan aracılığıyla satın almak istedi. 2017’de 1.3 milyon dolar ödedi. Ancak eser bir türlü eline ulaşmadı. Hong Kong, Londra ve Almanya’da Gülbenkyan’ı dava etti. Gülbenkyan’ın 2017 yazında özel jetle uçtuğu, Rolex, Gucci gibi mağazalardan 17 bin dolarlık alışveriş yaptığı ortaya çıktı.