Antalya Sanatçılardan öğrencilere destek

Sanatçılardan öğrencilere destek

Paylaş
Sanatçılardan öğrencilere destek

Sanatçılardan öğrencilere destek

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (ANTÇEV) 16'ncı geleneksel karma sanat sergisi açıldı.

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan ve yoğun ilgi gören geleneksel serginin kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Antalya Milletvekili Aydın Özer, ANTÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sema Ekeke, yönetim kurulu üyeleri ve sanatçılar birlikte kesti.

ANTÇEV Müdürü Niber Avcı, yaptığı konuşmada geleneksel sergiye her yıl eserleriyle katkı da bulunan resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları sanatçılarına teşekkür etti, eserlerin satışından sağlanacak gelirin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs olarak verileceğini kaydetti. başkan Avcı, 1996 yılında hizmete giren vakfın bugüne kadar 1000'den fazla öğrenciye burs imkânı sağladığını hatırlattı.

Yıl içinde hizmete giren 'ANTÇEV Gençlik Merkezi' hakkında da bilgi veren Niber Avcı, "Gençlerin kültürel gelişimi için resim sergisi, tiyatro, eğitim seminerleri ve konferanslar düzenliyoruz, sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz, çok sayıda kişinin yaşamına olumlu anlamda dokunuyoruz" dedi.

40 sanatçının öğrenci bursu için özenle çalışıp hazırladığı sanat eserlerinin yer aldığı sergi, 15 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı