Sandıklı Sandıklı'da kanatlı hayvan mezatı

Sandıklı'da kanatlı hayvan mezatı

Paylaş
Sandıklı'da kanatlı hayvan mezatı

Sandıklı'da kanatlı hayvan mezatı

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen mezatta 1000'in üzerinde kanatlı hayvan sergilenip, satışı yapıldı.

Sandıklı Süs Tavukları Derneği tarafından Bedesten Çarşısı'nda görsel etkinlik ve mezat düzenlendi. Mezata 20 ilden çok sayıda dernek üyesi ve kanatlı hayvan üreticisi katıldı. Ülke genelinde birçok ırktan tavuk getirilen mezatta 1000'in üzerinde hayvan satışı yapıldı. Mezatta satışı yapılan hayvanlar 200 ile 1500 lira arasında alıcı buldu.

Dernek Başkanı Ali Keskin, "Sandıklı Süs Tavukları Yetiştiricileri Derneği, Türkiye Süs Tavukları Bahçe Hayvanları Federasyonu çatısı altında 2017 yılında kurulan bir dernek. Dernek olarak haftalık kendi istişare toplantıları dışında üreticilerimizin hayvanlarını satıp sergiliyoruz. Bu bağlamda ülke çapında ulusal bir mezat yapalım. Üreticilerimizi tanıtalım istedik. 20'nin üzerinde ilden yakın çevrelerden gelen derneklerle beraber güzel bir etkinlik oldu. Amaç kanatlı sektörünün Sandıklı'da istenen seviyelere ulaşması. Afyon, Yalova, İstanbul, İzmir, Manisa, Muğla, Samsun ve Konya gibi illerimizden pek çok dernek aramızda. 200 lira ile 1500 lira arasında satılan hayvanlarımız var. Ülke gündeminde bilinen ırklardan oluşan 1000 üzerinde hayvan mezatımıza geldi" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı