Siyaset Şandır: Arkadaşlarımız bedel ödedi
Paylaş
Şandır: Arkadaşlarımız bedel ödedi

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, partisindeki kaset iddialarına ilişkin "Arkadaşlar nefsine yenilmiş olmanın sonucunu bugün ödemişlerdir" dedi.

Şandır, Tarsus’da, Medya Mensupları Derneği’ni (MEDYAD) ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şandır, MHP’de çirkinliğe ve yanlışlığa asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Olaylarda adı geçenlerin "kendilerine yakışır şekilde" görevlerinden ayrıldıklarını belirten Şandır, şöyle devam etti:
"Arkadaşlar, hatta Milliyetçi Hareket Partisi’ne zarar verir ihtimaliyle üyeliklerinden de çekilmişlerdir. Bu arkadaşlarımız onurlu, şerefli bir tavır ortaya koymuşlardır. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli de kendine yakışır bir tavrı ortaya koymuştur. Önce ülkem, sonra partim, sonra şahıslarım ve nefsim ilkesi burada da ortaya koyulmuştur. Ama bu bir şeyi göstermektedir. Birileri, kimse o birileri MHP’nin iktidar olmasından o kadar çok korkmaktadırlar ki, artık meşru zeminde siyaset yapmak değil, özel yaşamlara tecavüz etmek, röntgencilik yapmak, insanların yatak odalarını gözlemek gibi bir alçaklığa, bir şerefsizliğe düşmek mecburiyetinde kalmışlardır."

Haberin Devamı

Kaset iddiaları ile ilgili ortaya atılan isimlere ilişkin tartışmalara da değinen Şandır, şunları kaydetti:
"Kimdir bu birileri? Üzerine kim alınıyorsa odur. Hiç kimseyi itham etmiyoruz. İtham ettiklerimiz belli. Sayın Genel başkanımız ismini açıkladı. İbrahim Faruk Bayındır. İbrahim Faruk Bayındır’ın mensubu bulunduğu siyasi partinin sayın Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sayın Devlet Bahçeli kadar onurlu, şerefli ve duyarlıysa adı geçen bu partilisini bu röntgencilikten dolayı partisinden atması lazım. Yiğitlik budur. Meydanlarda MHP’yi suçlamak değil, adamlık yapmaktır. Devlet Bahçeli, halkımız nezdinde hoş karşılanmayan bu davranışı yapan yöneticilerini, yardımcılarını nasıl cezalandırmışsa, nasıl partiden uzaklaştırmışsa, sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu kasetlerin finansörü olduğunu kendi ağzıyla itiraf eden kendi partisinin belediye meclis üyesi ve milletvekili aday adayı olan bu şahsı, partiden göndermemiştir. Önce bunu yapması gerekir."

Bu kasetlerin MHP’yi itibarsızlaştırmak için bir komplo olduğunu ifade eden Şandır, "Kasette yaşanan hadiseleri tasvip etmiyoruz. Bu olaylara muhatap olan arkadaşlarımız nefsine yenilmiş olmanın sonucunu bugün ödemişlerdir. Sayın Devlet Bahçeli de gereğini yapmıştır. Ama insanların yatak odasını gözetlemek, kasede almak, bu olayda en büyük ahlaksızlıktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaklaşan seçimler öncesinde de halkla buluşup, çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Şandır, "Partimiz önümüzdeki üç dönemde tek başına iktidara gelerek, Türkiye’yi 2023 yılına hazırlayacaktır. Keza Mersin’de de birinci parti olacağız ve en az 6 milletvekili çıkaracağız" dedi.