Eğitim - Kariyer Sanko Üniversitesi yeni program açıyor

Sanko Üniversitesi yeni program açıyor

Paylaş
Sanko Üniversitesi yeni program açıyor

Sanko Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, ilk mezunlarını 2017-2018 yılında vermişti. Üniversite şimdi de Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programı açıyor

Genel Fizyoterapi alanında açılacak tezli yüksek lisans programına 2018-2019 Bahar döneminde öğrenci alımı başlatılacak. Öğrenciler ortopedik rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon, erkek ve kadın sağlığı ve mesleki rehabilitasyon uzmanlık alanlarına yönelik özel eğitimler alabilecek.

Haberin Devamı

Bu program, öğrencinin bağımsız araştırma yapmanın yanı sıra bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni çıkarımlara ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmayı amaçlıyor.

FİZYOTERAPİSTLER BAŞVURABİLECEK

Ayrıca programın; fizyoterapi ve rehabilitasyon biliminin tüm kavram ve metotlarını kavrayabilmiş, gerçek hayat uygulamalarını yorumlama yetisine sahip olabilen, kendi çalışma alanında söz sahibi, ulusal ve uluslararası projelerde katkı sağlayabilen ve bilgi birikimini bilim dünyasına bildiri, makale, kitap gibi yayınlarla aktarabilen genç araştırmacılar ve öğretim üyeleri yetiştirmesi hedefleniyor.

Bu programa Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans diplomasına sahip fizyoterapsitler başvurabilecek.

Haberin Devamı