Gündem Şanlıurfa’da köylüler yağmur duasına çıktı

Şanlıurfa’da köylüler yağmur duasına çıktı

Paylaş
Şanlıurfa’da köylüler yağmur duasına çıktı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde havaların kurak geçmesiyle nedeniyle bir grup köylü, yağmur duasına çıktı

Taşıkara köyü ile mezralarında yaşayan vatandaşlar, kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıktı.

Köyün dışındaki bir tepeye çıkan kadın, erkek ve çocuklardan oluşan yaklaşık 700 kişi için 7 koyun kesildi. Büyük kazanlarda hazırlanan yemekler, cuma namazı çıkışı cemaate ikram edildi.



Alanda toplanan kalabalık, kıldığı iki rekat namazın ardından ceketlerini ters giyerek, ayakkabılarını çıkardı. Köylüler, imam eşliğinde yapılan yağmur duasının ardından dağıldı.


'SUYA MUHTACIZ'


Konula ilgili açıklama yapan Hacı Kızılateş, ekinlerin kurumaya başladığını söyleyerek, "Eskiden kalma bir gelenektir fakat bu sene hiç yağış olmadı. Ekinlerimiz azıcık yeşerdi, ekinler suya hasrettir, zaten suyumuzda yoktur. Şuan kuraklık yaşanıyor, eğer bu yağış olmazsa ne hayvanlarımız olur, ne ekinlerimiz olur. Yani biz köy olarak şuanda tam suya muhtacız" dedi.


KÖYLÜLER YAĞMUR BEKLİYOR


Kızılateş, "Ya altı küçükbaş yada bir büyükbaş hayvan kesiyoruz ve yemek yapıyoruz. Cuma namazından çıktıktan sonra hocamız ve cemaatimizle beraber bir yağmur duası yapıyoruz. İnşallah Allah duamızı kabul eder, bize bol yağış ihsan eder, gerisi Allah’ın işidir" diye konuştu.
Ekinlerin kurumak üzere olduğunu belirten köy sakinleri, yağmur bekliyor.