Ekonomi Şanlıurfa'da 10 bin işçi alınacak

Şanlıurfa'da 10 bin işçi alınacak

Paylaş
Şanlıurfa'da 10 bin işçi alınacak

Şanlıurfa'da 10 bin işçi alınacak

Şanlıurfa’da, fidan dikimi için 6 aylığına asgari ücretle 10 bin işçi alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde kamu kurumlarında istihdam edilecek olan 10 bin işçinin büyük bölümünün, kurak olan topraklara bir milyon fidan dikim işinde çalışacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde, kamuda istihdam edilecek 50 bin geçici işçinin 10 bini Şanlıurfa’da istihdam edilecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, Şanlıurfa’dan milletvekili seçilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Faruk Çelik’in gayretleri sonucu 23 il için ayrılan 50 bin kişilik işçi kontenjanının, 10 bininin Şanlıurfa’ya verildiğini söyledi.

ŞANLIURFA YEŞİLENECEK

Proje kapsamında 6 aylığına asgari ücretle istihdam edilecek kişilerin yarısına yakınının ağaçlandırma çalışmasında görevlendirileceğini belirten Karasevda, bu çerçevede Şanlıurfa’da bir milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere Şanlıurfa kurak ve ağaçsız bir yer. Bu bakımdan sayın bakanımız Faruk Çelik’in talepleri bu yönde oldu. Bu yıl 10 bin kişinin yarısı fidan dikme işinde görev alacaktır. Geriye kalanları ise okullarımızda hizmetli olarak istihdam edeceğiz."

Haberin Devamı

Asgari ücretle istihdam edilecek işçilerde çok fazla şart aranmadığını kaydeden Necdet Karasevda, işçilerin sadece İŞKUR’a kayıtlı ve 18 yaşını geçmiş olması gerektiğini, başvuruların fazla olması durumunda noter huzurunda kura çekileceğini, başvuruların ise İŞKUR’un resmi internet sitesinde yayınlanacağını açıkladı.

Ali LEYLAK / ŞANLIURFA, (DHA)