Gündem Şanlıurfa'da bombalı saldırı

Şanlıurfa'da bombalı saldırı

Paylaş
Şanlıurfa'da bombalı saldırı

Şanlıurfa'da teröristlerin bombalı saldırısında 2 polis memuru yaralandı

Şanlıurfa'da teröristler devriye gezen polis aracının geçişi sırasında bombalı saldırıda bulundu. Olayda 2 polis memuru hafif yaralandı. Olay bugün saat 17.00 sıralarında Şanlıurfa- Gaziantep yolu üzerindeki Akabe Mevkii’nde meydana geldi.

Kent merkezinden, TOKİ konutlarının da bulunduğu Akabe Mevkii’ndeki Bölge Trafik Müdürlüğü’ne giden resmi plakalı polis aracının geçişi sırasında teröristler yola önceden koydukları patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte, sürücünün son anda direksiyonu kırıp bombadan uzaklaşmasını sağladığı polis aracının sadece camları kırıldı ve kimlikleri açıklanmayan 2 polis memuru yaralandı.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ OPERASYON BAŞLATTI


Çevrede bulunanların paniğe kapıldığı patlamayı polisler telsizden merkeze bildirdi ve bölgeye çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi sevk edildi. Yaralı polis memurları hemen ambulansla Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra, bomba uzmanları çevrede delil toplarken, Özel Harekat polislerinin de katıldığı timler teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı. Çevredeki tüm cadde ve sokakları tutan polislerin operasyonu sırasında ellerinde ameliyat eldiveni bulunan F.D. adlı şüpheli gözaltına alındı. Patlama nedeniyle bir süre trafiğe kapanan bölgeye gelen Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun da olay yerinde inceleme yaptı.


Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)

Haberin Devamı