Gündem Şanlıurfalı çocuklar 23 Nisan'ı Göbeklitepe'de kutladı

Şanlıurfalı çocuklar 23 Nisan'ı Göbeklitepe'de kutladı

Paylaş
Şanlıurfalı çocuklar 23 Nisan'ı Göbeklitepe'de kutladı

Şanlıurfa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Geleceğin Teminatı, Geçmişin İzinde' projesi kapsamında bin çocuk 12 bin yıllık tarihi Göbeklitepe’yi gezerek resim yaptı. Ardından çocuklara yönelik konser verilip uçurtma şenlikleri düzenlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Sosyal Tesisleri´nde binlerce çocuğun katılımı ile bir dizi etkinlik düzenledi.

İlk olarak gelen çocuklara tişört, balon ve çeşitli ikramlarda bulunulurken ardından düzenlenen büyük konsere geçildi. Burada çocuklara eşlik eden Başkan Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, konseri birlikte dinledi.

GÖBEKLİTEPE'DE RESİM ŞENLİĞİ


Etkinlikler kapsamında 'Geleceğin Teminatı, Geçmişin İzinde' projesi kapsamında bin çocuk 12 bin yıllık tarihi Göbeklitepe’yi gezerek resim yaptı.


Çocuklarla birlikte dolu bir gün geçiren Büyükşehir Başkan Nihat Çiftçi, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımızla huzur içerisinde kutladık. Büyükşehir Belediyesi olarak şimdide geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geçmişle buluşturmak adına bin tane çocuğumuzu Göbeklitepe ile buluşturduk. Dünya tarihini değiştiren tarihi Göbeklitepe’yi çocuklarımızın öğrenmesi bilmesi bizler için çok önemli. 12 Bin yıllık tarihi mekanda çocuklarımız tarihe, aileye ve sevgiye ilişkin hayal güçleri ile resim yaptılar. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan bayramlarını kutluyorum. Tüm dünya çocuklarının el ele tutuştuğu bu bayram tüm dünya ya barış mesajı olarak sağlansın" dedi.