Şanlıurfa Şanlıurfa'ya gelen turist sayısı artmalı

Şanlıurfa'ya gelen turist sayısı artmalı

Paylaş
Şanlıurfa'ya gelen turist sayısı artmalı

Şanlıurfa'ya gelen turist sayısı artmalı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA Valisi Abdullah Erin, kente gelen turist sayısını artırmak için çalıştıklarını ifade etti.
Şanlıurfa Turizm Konseyi toplantısı Vali Abdullah Erin başkanlığında ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Erin, kentin övündüğü yemeklerde bile diğer şehirlerin gerisinde olduğunu kaydetti.
2019 yılının Göbeklitepe Yılı olduğunu hatırlatan ve bunun için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Vali Erin, kente gelen turist sayısını artırmayı hedeflediklerine dikkat çekerek şöyle dedi:
"2016 ve öncesine gittiğimizde, o dönemdeki mevcut otellerimizin dolmadığı bir durum vardı. 2016 sonu ve 2017 yılı başlarında ziyaretçi sayısında hızlı bir şekilde artan ve 2018 yılında 1 milyon civarında bir geceleme yakalamış olan ve Türkiye'nin sayılı şehirlerinden birisi haline geldik. Önümüzdeki dönemde turizm şirketimiz, kurumlarımız ve belediyelerimizin yapacağı çalışmalar ve etkinliklerle ziyaretçi geceleme sayısının çok daha üst rakamlara ulaşacağını bekliyoruz. Göbeklitepe sürecini iyi yönetirsek ve yapmayı planladığımız çalışmalarla arzuladığımız gibi giderse bu yıl 1,5 milyonu aşacağımızı, önümüzdeki yıllarda ise 2-3 milyon kişiden bahsedeceğimiz bir noktaya geleceğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz."
Toplantının geri kalan bölümlerinde katılımcılar yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı