Spor Sansa Deresi'nde rafting heyecanı

Sansa Deresi'nde rafting heyecanı

Paylaş
Sansa Deresi'nde rafting heyecanı

Erzincan'daki Karasu Nehri'nde rafting sezonu başladı.

Sezon açılışı nedeniyle Üzümlü Belediyespor, Üzümlüspor, Erdoğanspor ve Dumanraft kulüplerinin sporcuları ile il dışından gelen gruplar rafting yaptı. Sansa Deresi mevkisinden botlara binen gruptakiler, nehirde heyecan dolu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Üzümlüspor Kulübü Başkanı Hasan Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önemli rafting parkurları arasında yer alan ve uzunluğu yaklaşık 47 kilometreyi bulan Sansa Deresi rafting parkurunda, yeterli yağışların olmaması nedeniyle sezon açılışını gecikmeli olarak yaptıklarını söyledi.

Son yağışlarla su seviyesinin yükseldiğini ve nehrin rafting yapmaya elverişli hale geldiğini ifade eden Keleş, "Fırat Karasu Nehri’nin su debisi yükseldi. 4-5 zorluk dereceli rapidler var. Mükemmel bir atmosferle sezonu açtık. İlimize gelen 3 kafilemiz var, onlarla rafting yaptık. Herkesi buraya rafting yapmaya bekliyoruz" diye konuştu.

Sansa Deresi’nde rafting yapmanın çok farklı ve heyecanlı olduğunu belirten Keleş, "Sansa Deresi rafting parkuru 47 kilometre. Bu parkur yaklaşık 2 saat içerisinde botlarla gidiliyor. Burası hızlı, neşeli ve adrenalini yüksek bir parkurdur" ifadesini kullandı.
Etkinliğe katılan raftingci Cem Korkmaz ise kazasız bir rafting sezonu geçirmeyi dileyerek, "Türkiye’nin sayılı rafting parkurlarından olan, adrenalini, rapidi bol, suyu sert bir parkurda sezonu açtık. İnşallah bu sezon rafting severleri Erzincan’a bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

AA