Gündem Sapanca Gölü'ne kaçak hat çekmişler!

Sapanca Gölü'ne kaçak hat çekmişler!

Paylaş
Sapanca Gölü'ne kaçak hat çekmişler!

Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı Sakarya Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası Sapanca Gölü'nü besleyen kaynaklardaki suyu gizlice çekenlerin düzeneklerini ortaya çıkardı

SASKİ ekipleri içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nün çevresinde bulunan ve toplam sayısı 17 olan olan su fabrikaları tarafından daha önce Özel İdare Müdürlüğü’nden kiralanan su kaynaklarına yönelik olarak ormanlık alanda denetim yaptı.

Haberin Devamı

Sapanca Gölü’nün yakınında İstanbuldere mevkii olarak bilinen bölgede su fabrikalarının doğal kaynak suyunu çekebilmek için toprak altına gömdükleri su borularının kaynak ile su fabrikası arasındaki bazı bölümlerine kaçak bağlantı yaparak fabrikalarına gelen su miktarlarını artırdıklarını belirledi. Bu durumda olan çok sayıda kaçak bağlantı bulan ekipler, bunları kazmayla kırarak kaldırdı.

Akşam saatlerine kadar süren denetimlerde bölgede toprağın altına gömülü su kaynağına bağlantılı çok sayıda kaçak su borusu ve bağlantısı devre dışı bırakıldı.

'KAÇAK KULLANIMA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş Sapanca Gölü çevresindeki kaçak su kullanımlarıyla ilgili denetimlerin 3 aydır sürekli olarak yapıldığını ve kaçak yollarla su kullanan su fabrikalarına cezai işlemlerin uygulandığını söyledi. Keleş, bu konuyla ilgili olarak özel birim kurulduğunu belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Biz doğal kaynak sularının kontrolü ve takibiyle alakalı müstakil bir müdürlük ihdas ettik. Müdürlüğümüz ekipleri şu anda vatandaşın izni için müracaat etmiş olduğu bütün su kaynaklarının koordinatlarını, hem kayıtlı belgelerdeki bilgilere dayalı olarak, hem kiralamış olduğu kaynağı yerinde denetleyerek ve kullanımları kontrol ederek takibini yapıyorlar. Kaçak kullanımlarla ilgil ciddi cezalar ve yaptırımlar getiriyoruz. Tekrarı halinde ruhsatın iptaline kadar işlem yapacağız."

Rüstem Keleş, Sapanca Gölü çevresindeki doğal kaynak sularıyla ilgili kaçak kullanımlara hiçbir şeklide müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak "Sapanca Gölü havzasından kiralık olarak müracat edilen sularla ilgili olarak vatandaşımızın müracaat ettiği su kaynağının dışında bir litre bile kaçak su kullanımına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)