Yaşam 'Şapşik' kediler internetin kralı

'Şapşik' kediler internetin kralı

Paylaş
'Şapşik' kediler internetin kralı

Ne kuş ne kuzu ne köpek… İnternet âleminin vazgeçilmezi kuşkusuz kediler. Peki, onların türlü hallerini neden bu kadar izliyoruz?

Sosyal medyada en favori paylaşımlar içinde kedi olanlardır herhalde. Sevimli, sakar, sinirli, çılgın kedilerin videoları o kadar seviliyor ki, her biri ‘internet celebrity'si olup dünyayı dolaşıyor. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre 2014 yılında YouTube'a 2 milyondan fazla kedi videosu yüklenmiş ve bunları 26 milyar insan izlemiş. Hal böyle olunca, psikologlar kedi videosu severler üzerine ilginç bir çalışma yapmışlar.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer21326","21326","201409","21326-185792.jpg","1", "0","Bu kedinin sahibiyle muhabbeti pek koyu");

Kedi videosu çoğumuz için evde, okulda ya da ofiste bir can sıkıntısı aktivitesi aslında. Dersten sıkılan öğrencinin, işten sıkılan çalışanın, hatta trafikte sıkışan otobüs yolcusunun kurtarıcısı bile diyebiliriz. Onların bu popülaritesini inceleyen Indiana University Media School, bir makale yayımladı. 7 bine yakın kedi videosu severe sorular sorularak yapılan araştırmada, denekler kedileri seyrettikten sonra kendilerini daha enerjik ve pozitif hissettiklerini söylüyorlar.

Hatta izlemeden önce kaygılı veya üzgünseler, olumsuz duyguları azalıyor. Tabii “bunu izleyeceğime sınava çalışırdım/işimi bitirirdim”ciler ve kedi videosu izlediğine pişman olanlar da var. Ancak onların da videodan aldıkları haz, çektikleri vicdan azabına baskın geliyor. Ve bu duygusal rahatlama, karşılaştıkları zor işlerle başa çıkmada onlara yardım ediyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer32563","32563","201506","32563-326127.jpg","1", "0","Annesini taklit eden kedi");

Çalışmadan çıkan sonuçlara göre insanlar en çok işyerinde veya ders çalışırken kedi videosu izliyor. Bunların içinde sadece yüzde 25'lik bir kısım özellikle kedi videosu bulup izliyor. Geriye kalanlarsa başka şeyler yaparken sevimli dostları karşılarına çıkıyor. İnternet kedileri genelde komik ve sevimli olduklarından, insanların duygularını düzenlemesine yardımcı oluyor. Belki de bu sebeple araştırmaya göre, kedi videolarını en çok kedi sahipleri ve utangaç, uzlaşmacı insanlar izliyor. Anlaşılan muzip kediler, içine kapanık karakterleri güldürmek için de ideal.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer30719","30719","201505","30719-.jpg","1", "0","En iyi çalar saat: Kediler!");