Gündem 'Sarhoş binalar' yıkılıyor!

'Sarhoş binalar' yıkılıyor!

Paylaş
'Sarhoş binalar' yıkılıyor!

Muğlanın Fethiye ilçes'nde çökme tehlikesi bulunan ve biri diğerinin üzerine yatık vaziyette olduğu için 'sarhoş binalar' olarak anılan 8 binadan 3'ünün yıkımına başlandı

Fethiye Cumhuriyet Mahallesi Dispanser Caddesi’nde, zemindeki sıvılaşma nedeniyle uzun süredir birbirinin üzerine yatık vaziyette duran binalar, kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile bina sahipleri Okan ve Mustafa Ferizcan arasında yapılan anlaşma gereği, 8 binadan 3’ünün yıkımına başlandı. Daha önce boşaltılan binaların sabah saatlerinde iş makinesiyle yıkımına başlanırken, işçiler restoranların bulunduğu caddeye toz yayılmaması için yıkım sahasını suladı.

Yıkımına başlanan binaların karşısında kalan ve Fethiye Körfezi’ne bakan aynı durumdaki 5 binanın ise boşaltma işlemi tamamlandıktan sonra 1 ay içinde yıkılacağı belirtildi.

’DİĞER BİNALAR DA YIKILACAK’

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Fevzi Altınsoy, geçen Temmuz ayında hak sahipleriyle toplantı yapıp binaların riskli olduğunu anlattıklarını söyledi. Hak sahiplerinin, binaların riskli olduğunu kabul ettiğini kaydeden Altınsoy, "6306 sayılı yasa kapsamında risk analizi yaptırdıktan sonra devletin hak sahiplerine verdiği destekler var. Hak sahipleri bakanlığın yetkili olduğu firmalara raporlarını hazırlatıp müdürlüğümüze onaylattı. 3’ünün yıkımına başladık. Diğer binaların raporları da onaylandı. Kanuni süresi 1 ay, kiracıların çıkmasını bekliyoruz. Onlar da yıkılacak" dedi.

’FETHİYE’NİN GERDANLIĞI’

Fethiye Belediyesi’nde görevli jeofizik mühendisi Sadi Çidem de kentin gözbebeği konumunda olan binaların yenilenmesiyle bölgenin kötü görüntüden kurtulacağını söyledi. Bina sahiplerinden Mustafa Ferizcan ise "Fethiye 1’inci Derece Deprem Bölgesi. Devlet- vatandaş işbirliğiyle binamızın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Umarım herkes için hayırlı olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA)