Gündem Sarısülük Ailesi sanık sandalyesinde!

Sarısülük Ailesi sanık sandalyesinde!

Paylaş
Sarısülük Ailesi sanık sandalyesinde!

Gezi eylemleri sırasında polis Ahmet Şahbaz'ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ailesi 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Sanık polis, bir duruşmada Ethem'in annesi ve kardeşleri tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

Ankara'daki Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük hakkında "hakaret" ve "yaralama" suçunda dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

İddianamede sanık polis Ahmet Şahbaz'dan müşteki olarak bahsediliyor.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin görülen davanın 23 Eylül 2013 tarihli duruşmasında olaylar çıkmıştı. Duruşma salonunda çıkan olaylar nedeniyle sanık polis Ahmet Şahbaz, Ethem’in annesi ve kardeşleri tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

'ALENEN HAKARET ETTİLER'

Savcılık, şikayet üzerine başlattığı soruşturmayı tamamlayarak, Ethem’in annesi Sayfı Sarısülük Mustafa, Cem ve İkrar Sarısülük hakkında sanık polise ve mahkeme heyetine yönelik eylemleri nedeniyle "kasten yaralama ve hakaret" suçunda dava açmıştı.

İddianamede, olay günü yapılan duruşmada şüphelilerin, sanık polisin duruşma salonuna gözlüklü ve peruklu olarak getirilmesine tepki gösterdikleri anlatılarak, şöyle denilmişti: "Şüpheliler mahkeme heyetinden duruşma salonunda buluna polis memurlarını çıkarılmasını, Ahmet Ş’nin peruk ve gözlüğünü çıkartılmasını talep etmişlerdir. Mahkeme heyetince taleplerinin kabullenmemesi üzerine şüphelilerin mahkeme heyetine hitaben ‘hakim davayı kaça sattın, satılmış köpekler şerefsizler’ şeklinde alenen hakaret ettikleri ve müşteki Ahmet Ş’nin üzerine yürüyerek kendisini yumruk ve tekme ile vurmak suretiyle darp etmişlerdir."

Duruşma az önce başladı. Sanıkların kimlik tespitinden sonra ifadeleri alınacak.

Sarısülük'ün aile üyelerinin hakaret ve yaralama iddiasıyla 10 yıla kadar hapisleri isteniyor. Sanık polis Ahmet Şahbaz, Ethem Sarısülük'ü öldürmek suçlamasıyla yargılandığı davada 7 yıl hapis cezası almıştı.