Bilim - Teknoloji Şarja ihtiyaç duymayan saat!
Paylaş
Şarja ihtiyaç duymayan saat!

Pil ömrüi nedeniyle çok eleştirilen akıllı saatlere, "şarj istemeyen" sürpriz bir yenisi katılıyor!

Tim Cook, Apple Watch'u tanıtıp önümüzdeki nisan ayında piyasaya sunacaklarını açıkladığında, elbette doğal olarak diğer tüm akıllı saat üreticileri bu alandaki çalışmalarına büyük hız kazandırdılar. Öte yandan akıllı saat üreticilerinin yanında halihazırda saat üreticileri de artık bu alana göz kırpmaya başladı. İsveçli saat üreticisi Swatch da bunlardan biri.

Şu an Apple Watch'a en büyük rakip Google'ın Android Wear platformu gibi görünüyor. Fakat yeni örneklerle akıllı saat pazarı önümüzdeki dönemde oldukça şenlenecek. Swatch'un yöneticilerinden Nick Hayek, verdiği röportajda Swatch Touch olarak akıllı saat pazarına önümüzdeki iki veya üç ay içinde gireceklerini açıkladı. Swatch'un iddiası ise Apple Watch'un canını acıtacak gibi. Zira Swatch Touch, şarja ihtiyaç duymayacak.

Windows ve Android platformlarıyla çalışacak olan Swatch'un akıllı saati Touch, NFC desteği de gösterecek ve böylece mobil ödeme sistemlerinde kullanılabilecek. Özellikle "bitmez tükenmez" bataryasıyla ilgi odağı olacak gibi görünen Swatch Touch'ın bu özelliğiyle ilgili başka bir bilgi ise henüz yok. Swatch Touch'ın bu ayın sonunda tanıtılması bekleniyor.

Haberin Devamı

CHIP Online