Magazin Şarkıcı Suavi ve ailesine Balıkesir-İstanbul yolunda saldırı

Şarkıcı Suavi ve ailesine Balıkesir-İstanbul yolunda saldırı

Paylaş
Şarkıcı Suavi ve ailesine Balıkesir-İstanbul yolunda saldırı

Şarkıcı Suavi, ailesi ile Balıkesir-İstanbul yolunda yolculuk yaparken şehir magandaları tarafından saldırıya uğradı.

Sözcü'de yer alan habere göre, sanatçı Suavi, yaşanılan olayı şu sözlerle anlattı:

'ARAÇ BİZİ ŞARAMPOLE YUVARLAMAYA ÇALIŞTI'

''Balıkesir-İstanbul yolunda aracımla ailemle birlikte yol alırken nizami bir sollamada arkadaki araç selektör yaptı. Sağa geçip pencereden ellerimi dışarı çıkarıp buyur geç işareti yaptım. Ama bunların derdi sanırım başka bir şeydi. Yolda bir buçuk dakika kadar filmlerdeki gibi o araç bizi sıkıştırmaya şarampole yuvarlamaya, hızla giden araçların arasına atmaya çalıştı. Araçta 3 kişiydiler… Sağ tarafımıza gelip küfürler ettiler. Biz yine kaçmaya çalıştık. Yolumuzu kesip durdurmaya çalıştılar refleksle aracın sağından kaçtım. Sol tarafıma girdiler sert bir cisim patlattılar. Olaylar bittiğinde sakinleştiğimizde aracıma sonradan baktığımda sol yan tarafta cama bir şey olmamış ama atılan cisim metali göçertmiş…

Hızla uzaklaştılar daha sonra ama plakayı almıştık. Kemalpaşa Merkez Jandarma Karakolu'na gidip ifade verdim. Daha sonra savcılık devreye girip aracın yakalanması için talimat verdi.

'BU YAŞANILANLAR BANA PLANLI BİR ŞEY GİBİ GELİYOR'

Bu yaşanılanlar bana planlı bir şey gibi geliyor, tecrübelerim onu gösteriyor. Ben son derece sakin ve dikkatli bir sürücüyümdür. Dediğim gibi bunların derdi başka bir şeydi…''

Sanatçı Suavi’nin eşi Gönül Saygan sosyal medyadan yaşanılan korkunç dakikaları paylaştı:



SUAVİ KİMDİR?

Mehmet Suavi Saygan, 1950'de Kırıkkale'de doğan Türk şarkı yazarı ve yorumcusudur.

Memur bir baba ile ev hanımı bir annenin dört çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Suavi'nin çocukluğu Kırıkkale'de geçti. Kırıkkale'de Meçhuller Grubunu kurdu ve aktif müzik hayatına başladı.

1968-1972 yıllarında üniversite öğrenciliği sırasında Ankara'da gece kulüplerinde değişik grup ve müzisyenlerle çaldı, söyledi. Okul giderlerini böylece karşılayan Suavi, aynı yıllarda kendi şarkılarını ve grubunu da oluşturmaya başlamıştı.

ODTÜ Mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra uzun yıllar orkestralarda bateri ve gitar çaldı, solistlik yaptı. Beyaz Güvercin İstanbul Yarışması'nda İki Gözüm İki Çeşme şarkısıyla ikinci oldu. Suavi, 1994 yılında da TRT'de Altın Anten yarışmasında "Yalıçapkını" isimli eseriyle birinci olup Kazakistan Almaata'da 24 ülkenin katıldığı Asya'nın Sesi (Voice Of Asia) yarışmasında Türkiye'yi te ödülünü aldı.

1997 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda De Lan şarkısıyla profesyonel kategoride en iyi besteci ve en iyi profesyonel yorumcu seçildi.

Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Hasan Hüseyin Korkmazgil gibi önemli isimlerin şiirlerini besteledi. Sigara kullanmayan sanatçı dağcılık ve dalgıçlık yapmaktadır. Profesyonel bir balık adam olan Suavi, 12 yıldır kendi grubu ile çalıp, toplamda 35 yıldır müzik ile uğraşmaktadır.


Haberin Devamı