Dünya Sarkozy yargıya müdahale etmekle suçlanıyor

Sarkozy yargıya müdahale etmekle suçlanıyor

Paylaş
Sarkozy yargıya müdahale etmekle suçlanıyor

İktidardaki Sosyalist Parti, Sarkozy'yi ''yargıyı müdahale'' ile suçlarken, anamuhalefet yasa dışı ilan ettiği telefon dinlemelerine sert eleştiriler yöneltiyor

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin telefonlarının yargı kararı ile dinlenmesi, ülke gündemini sarsmaya devam ediyor.

İktidardaki Sosyalist Parti'nin Genel Sekreteri Harlem Desir, telefon kayıtlarında ortaya çıkan Sarkozy'nin üst yargıya yönelik müdahalesini "Hukuk devleti açısından skandal" olarak niteledi.

Muhalefetteki Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) Genel Sekreter Yardımcısı Geoffroy Diddier ise yasa dışı telefon dinlemeleriyle Sarkozy'nin isminin haksız yere kirletilmeye çalıştığını iddia ederek, "Ahlaksızlığın sınırı kalmadı artık" dedi

Bu arada Fransa'da bir grup avukat, Sarkozy'nin avukatı ile görüşmesinin dinlenmesinin savunma hakkını ihlal olduğu gerekçesiyle imza kampanyası başlattı.

Le Monde gazetesi, sorgu hakimlerinin kararı ile Sarkozy ve iki bakanının telefonlarının, Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin 2007 yılındaki seçim kampanyasına destek verdiği suçlaması kapsamında dinlemeye alındığını yazmıştı.

Le Monde, telefon dinlemeleri sırasında, Sarkozy'nin yine hakkında açılan başka bir dava ile ilgili olarak içeriden bilgi alabilmek için Yargıtay'dan bir savcı ile temas geçmesinin ortaya çıktığını bildirmişti.

Gazete, Sarkozy'nin, vereceği bilgiler karşılığında Yargıtay'daki savcıya üst düzey terfi sözü verdiğini iddia etti. Yargıtay'ın bu dava ile ilgili kararını 11 Mart'ta vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı