Spor Saski Baskonia Fenerbahçe basket maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Saski Baskonia Fenerbahçe basket maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Paylaş
Saski Baskonia Fenerbahçe basket maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

Turkish Airlines EuroLeague'in 6. haftasında Fenerbahçe, İspanyol ekip Saski Baskonia ile deplasmanda karşılaşacak. Oynadığı 5 maçta 1 yenilgi alan Sarı-Lacivertli kulüp bu karşılaşmadan eli boş dönmek istemiyor. Taraftarların akılandaki soru ise "Saski Baskonia Fenerbahçe basket maçı saat kaçta? Hangi kanalda?" şeklinde...

Turkish Airlines EuroLeague'de temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, 6. maçında Baskonia'nın konuğu oluyor. Son maçında Bayern Münih'i 88-84 yenen Sarı-Lacivertli ekip, zorlu müsabakadan galip ayrılıp en güçlü rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Peki, Saski Baskonia Fenerbahçe basket maçı saat kaçta? Hangi kanalda?

Haberin Devamı

SASKİ BASKONIA FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN?

Saski Baskonia Fenerbahçe maçı bu akşam saat 22.30'da Fernando Buesa Arena’da oynanacak. Karşılaşmayı Sreten Radovic (Hırvatistan), Matej Boltauzer (Slovenya), Uros Obrknezevic (Sırbistan) hakem üçlüsü yönetecek. Mücadele beIN SPORTS 3 kanalından naklen yayınlanacak.

FENERBAHÇE'DE SON DURUM

Obradovic’in öğrencileri son resmi maçına Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde çıktı. 5 Kasım Pazartesi günü 20:00’de Anadolu Efes’i ağırlayan Fenerbahçe, rakibini bir uzatma bölümünün ardından 86-79 yendi ve bu sonuçla beşinci mücadelesini de kazanmış oldu. Fenerbahçe'de Nikola Kalinic 17 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile galibiyette önemli pay sahibi oldu. Kostas Sloukas 16 sayı ve 4 asist, Jan Vesely de 14 sayı, 12 ribaund, 2 asist ve 2 top çalma ile galibiyete katkı yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, EuroLeague’deki son maçında 1 Kasım Perşembe günü 20:45’te Bayern Münih’i konuk etti. Fenerbahçe, oldukça çekişmeli geçen karşılaşmayı 88-84 kazanarak beşinci maçında dördüncü galibiyetini aldı. Yeni transfer Erick Green’in de ilk kez forma giydiği Fenerbahçe’de karşılaşmanın en değerli oyuncusu, 19 sayı üreten ve 24 verimlilik puanına ulaşan Gigi Datome oldu. Jan Vesely de 16 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile 23 verimlilik puanına erişti. Melih Mahmutoğlu, EuroLeague’de kullandığı son 10 serbest atışta da isabet buldu.

Kostas Sloukas, son 15 EuroLeague mücadelesinin 14’ünde en az bir 3 sayı isabeti kaydetti. Jan Vesely’nin EuroLeague kariyerinde faul yüzdesi ortalaması %57.2, ancak Vesely bu sezon geride kalan maçlarda faul çizgisinde yakaladığı 19/20’lik isabet oranıyla dikkat çekiyor. Ali Muhammed, 26 sayı daha bulması halinde EuroLeague’de 1000 sayı barajına ulaşacak. A.Muhammed’in EuroLeague’de 200. 2 sayı isabetini bulmasına ise sadece üç başarılı atış kalmış durumda. Luigi Datome, 7 üç sayı isabeti daha kaydetmesi halinde bu alanda 200 barajına ulaşmış olacak.

BASKONIA'DA SON DURUM

Pedro Martinez tarafından çalıştırılan Kirolbet Baskonia’nın kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Haberin Devamı

Guardlar: Jayson Granger, Marcelinho Huertas, Lucas Vildoza, Arturs Kurucs, Matt Janning

Forvetler: Shavon Shields, Darrun Hilliard, Patricio Garino, Tadas Sedekerskis, Miguel Gonzalez, Tornike Shengelia, Sander Raieste, Ajdin Penava

Pivotlar: Vincent Poirier, Ilimane Diop, Johannes Voigtmann

Koç: Pedro Martinez

Bu sezon EuroLeague’de beş maça çıkan Kirolbet Baskonia, bu karşılaşmalarda iki galibiyet elde etti. Sezona Zalgiris deplasmanında 79-87 kazanarak başlayan Martinez’in öğrencileri, ardından Olympiakos’a evinde 80-85, Real Madrid’e deplasmanda 97-79 ve Bayern Münih’e yine deplasmanda 77-71 kaybetti. Baskonia, mağlubiyet serisini geçtiğimiz hafta evinde oynadığı Darüşşafaka Tekfen mücadelesinde 82-56’lık galibiyetle bozdu.

Kirolbet Baskonia, İspanya Ligi ACB’de yedi hafta sonunda altı galibiyet aldı ve lider. Rakibimiz, son lig maçında Valencia’yı 77-56 ile geçti. Bu mücadelede Huertas 10 sayı ve 11 asist üretti, Shengelia da 14 sayı ve 3 ribaund ile galibiyete katkı yaptı.

Baskonia’da Tornike Shengelia, son 13 EuroLeague maçının 12’sinde çift haneli sayılarda verimlilik puanına ulaştı. Gürcü yıldız, son 10 EuroLeague karşılaşmasının 9’unda çift haneli sayılarda skor üretti. Shengelia, geride bıraktığımız EuroLeague sezonunda maç başına 13.7 sayı buldu ve bu alanda en değerli uzun oyuncu olarak dikkat çekti.

Haberin Devamı

Matt Janning, son 11 EuroLeague maçının 10’unda en az bir 3 sayı isabeti buldu.

Baskonia’nın uzun oyuncusu Johannes Voigtmann, EuroLeague’de geçtiğimiz sezonun en yüksek dış atış yüzdesine sahip oyuncusuydu (%57.7).