Gündem Şaşkın hırsızlar 12 TL'lik çantayı çöpe attı

Şaşkın hırsızlar 12 TL'lik çantayı çöpe attı

Paylaş
Şaşkın hırsızlar 12 TL'lik çantayı çöpe attı

Kendilerine Arap turist görünümü vererek Etiler'de lüks bir restorana girerek, müşterilerin sandalyelerine astıkları çantalarını çaldıkları iddia edilen Dilek A., ile Ekin Ö., polis tarafından yakalandı

Şüphelilerin son işinde çaldıkları 12 bin TL değerinde çantayı, içindeki 2 bin 350 TL’yi aldıktan sonra çöpe attıkları ortaya çıktı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından denetimli serbestlik verilerek serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Etiler’de sosyetenin gittiği lüks bir restoranda 1 Ekim 2013 tarihinde meydana gelen olayda, yemeğe gelen bir kadın müşterinin, sandalyesine astığı çanta çalındı. Değeri 12 bin TL olduğu öğrenilen çantanın içinde de 2 bin 350 lira olduğu öğrenildi.

Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada restoranın güvenlik kamera görüntülerini inceledi, hırsızlığın saniye saniye görüntülendiği belirlendi. İki kadının, müşteri gibi masalar arasında dolaştığı, bu sırada sandalyelere asılı çantaları alıp kaçtığı görüldü.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri görüntüleri dikkatli izleyince şüphelilerin benzer suçlardan daha önceden sabıkası bulunan Dilek A. (18), ve Ekin Ö. (36), olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Kısa süre sonra gözaltına alınan Dilek A., ve Ekin Ö., Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin, içindeki paraları aldıktan sonra değerini tahmin edemedikleri çantayı da çöpe attıkları tespit edildi. Şüpheliler, işlemlerinin bitmesinin ardından sevk edildikleri adliyede denetimli serbestlik verilerek serbest bırakıldı.

Ali AKSOYER/DHA