Demre Satracın küçük ustaları

Satracın küçük ustaları

Paylaş
Satracın küçük ustaları

Satracın küçük ustaları

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde Ulusal Egemenlik Satranç Turnuvası düzenlendi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen turnuvada küçük satranç ustaları dereceye girebilmek için yarıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Demre Spor Salonu'nda düzenlene turnuvaya 4 dalda 160 öğrenci katıldı. Turnuvanın hakemliklerini Türkiye Satranç Federasyonu'ndan Mehmet İlgar Güzel, İhsan Güvendi, Ömer Cengiz ve Ali Güzel yaptı. İki gün boyunca her yarışmacı 7 tur maç yaptı. İki gün sonunda 8 yaş ve altı kategorisinde birinciliği Yiğit Özen, ikinciliği Kağan Alp Zorlu, üçüncülüğü de Recep Enes Bayrakçıoğlu kazandı. 10 yaş ve altı kategorisinde birinciliği Hanife Zeren Yalçın, ikinciliği Burak Aytuğ Sağır, üçüncülüğü de Muhammet Eren Bayrakçıoğlu elde etti.

12 yaş ve altı kategorisinde birinciliği Emirhan Cengiz, ikinciliği Sinem Cüce, üçüncülüğü Halil Onur Özkal kazandı. 14 yaş ve altı kategorisinde birinciliği Enver Dibekçi, ikinciliği Nur Sema Solak, üçüncülüğü de Emirhan Efe Çalık kazandı. Turnuvada ilk 10 dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli ödüller verildi. Dereceye giren öğrencilerin madalyalarını İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Yusuf Topakçı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mesut Dikili, Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Mehmet Özcan ve satranç eğitmeni Bilal Bakırcı verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdür vekili ve Şube Müdürü Yusuf Toprakçı, "Düzenlediğimiz satranç turnuvasıyla çocuklarımıza ulusal egemenliğin önemini ve Kurtuluş Savaşı'mızı bir kez daha anımsatmak, satranç oynayarak düşünce dağarcıklarını geliştirmek istedik. Bunda da başarılı olduğumuzu turnuvaya gösterilen ilgiyle anlıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı