Gündem Savarona'da herkes çırılçıplaktı!

Savarona'da herkes çırılçıplaktı!

Paylaş
Savarona'da herkes çırılçıplaktı!

Savarona baskınına katılan astsubay: Öğle saatleri olmasına rağmen hemen hemen tüm odalardaki kadın ve erkekler çıplak vaziyette uyuyordu

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın Savarona yatına yönelik insan ticareti ve fuhuş operasyonu kapsamında kurtarılan Rusya ve Ukrayna uyruklu 9 mağdur kadın, dün öğle saatlerinde sevk edildikleri Adliye sarayında olay çıkardı.

>> SAVARONA'DAN 'GRUP' ÇIKTI

>> VE İLK CEZA KESİLDİ


İfade vermek için Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'ın odası önünde beklendiği sırada kadınlardan biri cep telefonuyla görüşme yaptı, ancak telefonunu görevli jandarmalara teslim etmek istemedi. Tercüman aracılığıyla ifade vermeye cep telefonuyla girilemeyeceği anlatılan kadın, telefonu vermemekte direndi.

KADIN ASTSUBAYIN ELİNİ ISIRDI

Kadın astsubay Songül K., Rusça konuşarak telefonu vermesini istedi ve elini uzattı. Ancak bu sırada fuhuş mağduru kadın telefonu pantolonundan içeri atarak bağırmaya başladı ve ardından Astsubay Songül K.'nın uzattığı elini tutarak kendine çekip kolunu ısırdı.

Savaronada herkes çırılçıplaktı

Haberin Devamı

Araya diğer jandarmalar girerek astsubay kadının kolunu, adı açıklanmayan fuhuş mağduru kadının ağzından aldı. Diğer kadınlar da duruma tepki gösterdi. Bu sırada gürültüyü duyan savcı dışarı çıkarak olayın ne olduğunu öğrendi ve kadının gözaltına alınmasını istedi. Gözaltına alınan kadından cep telefonu da alındı. Halen savcılıkta ifade veren 9 kadının sorguları sürüyor.

SAVARONA'YA GİREN ASTSUBAY ANLATTI

Savarona yatına yapılan fuhuş ve insan ticareti operasyonunun detayları da ortaya çıkmaya başladı. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan helikopterli baskında Savarona'ya ilk ayak basan bir astsubay, orada gördüklerini ve yaşadıklarını anlattı. Adını açıklamak istemeyen astsubay, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Yata çıktıktan sonra kazan dairesi dahil tüm odaları didik didik aramaya başladık. Her suitin kapısında iş adamlarına ait korumalar bekliyordu. Önce onlara kendimizi tanıttık ve gözaltına aldık. Sonra ise odalara tek tek girmeye başladık. Her odada insanlar uyuyordu. Öğle saatleri olmasına rağmen hemen hemen tüm odalardaki kadın ve erkekler çıplak vaziyette uyuyordu.

Odaların birçoğu darmadağın vaziyetteydi ve her odada onlarca prezervatif vardı. Kimisi kullanılmış kimisi ise henüz açılmamış onlarca prezervatifin yanı sıra, erkeklerde yüklü miktarlarda desteler halinde paralar bulduk ve sayarak teslim ettik. Bu sırada yat çalışanları ise deyim yerindeyse kuş sütünün eksik olduğu devasa bir kahvaltı sofrası hazırlamış ve uyuyanların gelmesini bekliyorlardı.

Her odada kadınlara ait onlarca gecelik ve benzeri kıyafetler vardı. Biz büyük bir titizlikle suç teşkil edebilecek materyalleri topladık. Bu sırada kazan dairesinin de aralarında olduğu onlarca yerde uyuşturucu veya silah olabileceği ihtimali üzerine eldivenli özel giysili ekiplerle arama yaptık, ancak her ikisine de rastlamadık. Şantaj yapılabilme ihtimaline karşı CD, DVD ve benzeri materyalleri toplayıp bilgisayarlar ve elektronik cihazları inceledik. Gizli kamera olmadığını gördük."

Haberin Devamı

10 SAAT SORGULANDILAR

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın Savarona yatına yönelik insan ticareti ve fuhuş operasyonu kapsamında kurtarılan Rus ve Ukrayna uyruklu 9 mağdur kadından 8'i, 10 saat süren sorgularının ardından sınır dışı edilmek üzere Antalya Emniyeti Yabancılar Şube Müdürlüğü Pansiyonu'na teslim edildi.

İfade için beklediği sırada Astsubay Songül K.'nin kolunu ısıran kimliği açıklanmayan kadın ise Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'ın talimatıyla gözaltına alındı. Doktor kontrolünden geçirilen kadın İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

ANTALYA DHA