Merkez Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat kategorisi şampiyonu: BTÜ ÖZTÜRK

Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat kategorisi şampiyonu: BTÜ ÖZTÜRK

Paylaş
Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat kategorisi şampiyonu:  BTÜ ÖZTÜRK

Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat kategorisi şampiyonu: BTÜ ÖZTÜRK

Abdulselam UĞUR/BURSA,(DHA)-TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Bursa’da düzenlenen Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisinde Bursa Teknik Üniversitesi takımı ‘BTÜ ÖZTÜRK’ şampiyon oldu.

Savaşan İHA Yarışmaları, katılan takımların yerine getirmesi gereken; otonom kalkış-uçuş-iniş ve kilitlenme gibi özellikleriyle geleceğin savaş teknolojilerini içermesi bakımından dünya genelinde bu alanda gerçekleştirilen en zorlu yarışmalardan biri olarak kabul ediliyor. Bursa Yunuseli Havaalanında 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisine bu yıl 139 takım başvurdu. Kritik Tasarım Raporu aşamasını geçebilen 27 takım Yunuseli Havaalanındaki yarışma finallerine katılım hakkı elde ederken 13 takım teknik test ve yeterlilikleri geçerek uçuş gerçekleştirdi. Yedi bölüm üzerinden düzenlenen yarışmada takımlar, aynı anda havalanarak, birbirlerinin İHA’larına kilitlenmeye çalıştı. Kritik Tasarım Raporunu da 100 tam puan ile birinci sırada geçen Bursa Teknik Üniversitesi ÖZTÜRK Takımı, başarılı otonom kalkış, uçuş ve inişleriyle 7 raund sonunda şampiyon oldu.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yasin Çelik’in kaptanlığını yürüttüğü BTÜ ÖZTÜRK takımında; Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden Abdullah Çakıroğlu, Eray Karataş, Eren Kaytancılar ve Cemal Şimşek, Mekatronik Mühendisliği Bölümünden Furkan Işıkay, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden Mehmet Kürşat Terzi yer aldı. Takım kaptanı Yasin Çelik, Savaşan İHA yarışmasında oldukça zorlu ve mücadeleci ekiplerin bulunduğunu belirterek, “Hava şartlarının zaman zaman bozmasına, rüzgar ve yağmura rağmen ekibimiz bir çok senaryoya hazırlıklıydı ve elimizden gelenin en iyisini yaptık. Yedi raundun sonunda en fazla puan toplayan takım olarak şampiyon olduk. Yarışma alanında büyümek çok önemlidir. Altı ay boyunca çalıştığınız bir proje için beş günlük zorlu bir mücadeleye giriyorsunuz ve burada da yoğun emek göstermek zorundasınız. Yarışma alanında karşılaşılan tüm problemleri ve şanssızlıkları büyük bir olgunlukla çözen ve şampiyonluğa ulaşan takım arkadaşlarıma, danışman hocamız Doç. Dr. Gökay Bayrak’a, bizlere desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Arif Karademir olmak üzere tüm üniversite personeline çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı