Türkiye (Son Dakika) Savaştan kaçtı 'maganda'ya yakalandı

Savaştan kaçtı 'maganda'ya yakalandı

Paylaş
Savaştan kaçtı 'maganda'ya yakalandı

Suriye'de devam eden iç çatışmalardan kaçarak ailesiyle beraber Adana'ya yerleşen 14 yaşındaki Abdullah Sakka, bisikletiyle gezerken, bir magandanın pompalı tüfeğinden saçtığı ateşle yaşamını yitirdi

Muhammed ve Fatma Sakka çifti 3 ay önce 3 çocuklarını da yanlarına alarak, akrabalarıyla Suriye’nin Halep kentinden Türkiye’ye geldi.

Haberin Devamı

Sakka ailesi Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi’nde bir ev kiralayarak yaşamlarını sürdürmeye başladı. Çiftin oğlu Abdullah Sakka (14) geçtiğimiz gün dayısının oğlu Abdullah Hatib (14) ile bisiklete binerek sokakta gezmeye çıktı.

BOYNUNA İSABET ETTİ

Bu arada, çocukların gezdiği yerin yakınlarında kavga eden gruptan bir kişi av tüfeği ile çevreye rastgele ateş etti. Bu sırada bisiklette bulunan Abdullah Sakka’nın boynuna tüfekten çıkan saçmalar isabet etti.

Ağır yaralanan Sakka, çevredeki vatandaşlar tarafından kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetti. Sakka’nın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından ailesi tarafından alınarak Küçükoba Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

'ARKAMA DÖNDÜĞÜMDE YERDE YATIYORDU'

Olayı gazetecilere anlatan Abdullah Hatib, bisikletle gezerken arkasından bir el silah sesi duyduğunu belirterek, "Arkama dönüp baktığımda Abdullah yerde yatıyordu. O sırada harabe bir evden elinde silah olan biri çıkıp kaçtı. Abdullah’ın yaralı olduğunu görünce ben de hemen eve gidip olayı aileme haber verdim" dedi.

Sakka ailesiyle komşu olan Mehmet Az da savaştan kaçan küçük çocuğun rastgele açılan bir ateşte hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri av tüfeğiyle ateş eden kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

DHA