Türkiye (Son Dakika) Savcıyı isyan ettiren cinayet!

Savcıyı isyan ettiren cinayet!

Paylaş
Savcıyı isyan ettiren cinayet!

Mersin'in Tarsus ilçesinde Doğan Dost, boşanma dilekçesi vermek için adliyeye giden eşi Hatice Dost'u 13 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cinayet Hatice Dost'un 3,5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde gerçekleşti. O cinayeti gören bir isim daha vardı. Tarsus Adliyesi'nde görevli Savcı Sabır Çelik o anları yazdı

Olay, bugün sabah saatlerinde Tozkoparan Zahit Mahallesi’ndeki Tarsus Adliyesi karşısında bulunan otobüs durağında meydana geldi. İddiaya göre, Adana’da oturan 3 çocuk annesi Hatice Dost, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi Doğan Dost’u terk ederek Tarsus ilçesine yerleşti.

Haberin Devamı

Bugün sabah Tarsus Adliyesi’ne gitmek için yola çıkan genç kadın ile eşi otobüs durağında karşılaştı. Eşinin boşanma davası açacağını öğrenen Doğan Dost, üzerinde taşıdığı bıçağı çekerek saldırdı. Boğazı ve vücudunun farklı bölgelerine aldığı 13 bıçak darbesi ile ağır yaralanan Hatice Dost, kanlar içinde yere yığıldı.

Yoldan geçen bir vatandaş tarafından araçla Tarsus Devlet Hastanesi’ne götürülen Hatice Dost, ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.

Cinayet şüphelisi Doğan Dost ise, adliye polisi tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'TOPLUMSAL CİNNET YAŞIYORUZ'

Savcı Sabır Çelik, hakim savcıların ortak paylaşım sitesi adalet.org’da o anları yazdı. Savcı Çelik “Sıradan bir kadın cinayeti daha..!” başlıklı yazısının devamında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Az önce adliyemizin önünde, sıradanlaşmış bir kadın cinayeti daha yaşandı. Kadıncağız yanındaki 3,5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde bıçak darbeleri ile geride 3 çocuğunu bırakarak can verdi. Önceki hafta ise, bir vatandaş bıçakla "düz" bir Avukatı yüzünden ve boğazını yaraladı. Bir hafta geçmeden Adliyemizin önünde, gözlerimizin önünde gerçekleşen olaylar...

Bir meslektaşımızın söylediği gibi, düz hakim, düz savcı, düz..., düz vatandaşı düşünen var mı? Ülke olarak, bu soruna ilişkin hangi sosyal politikalar geliştirdik? Yapılan tek çözüm, " telefonla koruma tedbiri"! Toplumsal bir cinnet yaşıyoruz, tüm değerler alt üst olmuş, Her alanda, çok geliştik, hatta Avrupa, ABD, Kanada’yı geçtik. Artık onlara ihtiyacımız yok diyoruz. Övünüyoruz. Hani nerde? Acaba başka bir ülkede mi yaşıyoruz, yoksa buradan yanlış mı görüyoruz? Annesiz kalan 3,5 yaşındaki bu küçücük yavrunun geleceği ne olacak?! Annesiz, babasız kalan bu çocuklar bizden hesap sormaz mı?"

DHA