Gündem Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Hakan Çelik'le Hafta Sonu'nda

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Hakan Çelik'le Hafta Sonu'nda

Paylaş
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Hakan Çelik'le Hafta Sonu'nda

CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye’nin silah sanayindeki gelişimini ile ele aldı

Hafta Sonu programına konuk olan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktayı açıklarken gündemdeki soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

İşte Demir'in açıklamalarından satır başları:

* Türkiye savunma sanayii projelerinde ilk sırada muharip uçak projesini koyabiliriz. Bu alanda projesi olan ülke sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu alanda projesi olan ülke sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Milli savaş uçağı projesi uzun soluklu bir çalışma. Cumhurbaşkanımızın bu konuda çok büyük desteği var.

F-35 gibi uçakların hizmete girmesi çok uzun süreler aldı. Uçağın hizmete girdiği anda tam anlamıyla olgunlaşmış olmuyor. Yaklaşık 50 yıllık süreçte uçak olgunlaşıyor.

* Uçağımızın 2023'te hazır olmasını istiyoruz. Bu uçuşa hazır anlamına gelmiyor. Türk Hava Kuvvetlerini hizmet vereceği yıllar olarak 2020'lerin sonları olarak düşünüyoruz.

Haberin Devamı

İŞTE HÜRKUŞ-C

*Bir eğitim uçağı olan Hürkuş'a, silah ve koruma sistemleri ile donatılarak Hürkuş-C modeli de geliştirildi. İlerleyen dönemde Hürkuş'un daha da kuvvetlendirilmiş hali isteniyor. İhtiyaç belirleme konusundan Türk silah kuvvetleri unsuruları ile kesinlikle çok yakın bir temas gerekiyor.

Hürkuş-C'den ilk görüntüler:

"F-35'TE GECİKME YOK"

* F-35 projesinde hiçbir aksama, planlananın ötesinde bir gecikme olmayacak. Muhatttaplarımızda hiçbir engel, kaygı düşünce yok. Siyasi kanatta olan tartışmalarla teknik anlamdaki muhattaplar ilgilenmiyor. F-35'ler geldiğinde depolar Malatya'da inşa aşamasında.

* F-35 konusunda yapılacak ilk tesis Eskişehir'de olacak. Bu tesis motor bakımlarının ve onarımlarının yapılacağı bir tesis olacak.

ANADOLU GEMİSİ PROJESİ

* Deniz gücümüz anlamındaç çok önemli bir platform geliştiriliyor. Türkiye'den yola çıktığında yakıt ikmali yapmadan ABD'ye kadar gidebilecek bir teknolojiye sahip. Anadolu gemisi, herhangi bir operasyona katıldığında içindeki havuzda çıkarma gemileri taşıyor. Bununla birlikte çıkarma yapabiliyorsunuz, mühimmat, personal zırhli birlikt taşıyabiliyorsunuz.

*Aynı zamanda hava birlikleriyle de operasyon yapabiliyorsunuz. Üzerine uçaklar inip kalkabiliyor. İçerisinde tam teşkilatlı bir hastanesi var. Önümüzdeki yılın başında, 2019'un çeyreğinde gemimizi suya indirmiş olacağız. 2 yıl daha diğer donanımları tamamlanacak. Uçak gemisi olarak biliniyor. Aslında çok amaçlı bir sistem bu gemi müthiş bir güç çarpanı olarak denize inecek.

Haberin Devamı