Spor Schalke 04 mucizeyi zorlayacak

Schalke 04 mucizeyi zorlayacak

Paylaş
Schalke 04 mucizeyi zorlayacak

Manchester United ile Schalke 04, Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında 4 Mayıs'ta karşı karşıya gelecek

Manchester United, sahasında yapacağı karşılaşmaya, ilk maçta elde ettiği 2-0’lık avantajla çıkacak. Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan 4. Alman takımı olmayı hedefleyen Schalke 04’ün finale çıkması ise mucizelere kalmış görünüyor.

Daha önce Almanya’dan Borussia Dortmund, Bayern Münih ve Bayer Leverkusen takımları bu kupada final oynama başarısı elde etti. Daha önce 2 ayaklı maçlarda Alman takımlarını hiç eleyemeyen Manchester United, bu kez bunu başarmak istiyor.

1999’da tek maç üzerinden oynanan finalde Bayern Münih’i 2-1 yenerek kupayı müzesine götüren İngiliz ekibi, Şampiyonlar Ligi’nin kuruluşundan bu yana eleme turlarında Alman takımlarıyla 4 kez karşılaştı ve hep elenen taraf oldu.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Manchester United, son 4 yıldaki 3. Şampiyonlar Ligi finalini hedefliyor. 2008’de Chelsea’yi penaltılarla yenerek kupayı kazanan Manchester United, 2009’da Barcelona’ya 2-0 yenilmişti.

Manchester United sahasında yaptığı son 31 Şampiyonlar Ligi maçının sadece birini kaybetti. Alman takımları karşısında hep elenen taraf olan İngiliz temsilcisi, bu takımlarla yaptığı son 13 Şampiyonlar Ligi maçının sadece 2’sini kaybetti, çıktığı son 6 maçın 5’ini ise kazandı.

Geçen sezon Bayern Münih’e çeyrek finalde elenen Manchester United, Alman takımlarıyla yaptığı 20 maçtan 8’ini kazanabildi. United, Almanya’da oynadığı son 9 maçta da gol atmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi’ndeki son 12 maçında yenilmeyen Manchester United, bu yıl deplasmandaki 5 maçında da gol yemedi. İngiliz ekibi, Şampiyonlar Ligi’ndeki son 19 deplasman maçının 13’ünde kalesinde gol görmedi.

Ligdeki 175. maçına çıkacak Manchester United, bu maçta 300. golünü atmaya hazırlanıyor. Şampiyonlar Ligi’nde rekor, 312 golle Real Madrid’e ait iken, onu 302 golle Barcelona takip ediyor.

Şampiyonlar Ligi finaline ilk kez çıkması zor görünen Schalke, ligde çıktığı son dört deplasman maçının hepsinde gülen taraf oldu.

Schalke, İngiliz takımlarına karşı oynadığı son 6 maçta tek galibiyet alabildi ve son 3 maçında gol atamadı.

Yarı finali geçmesi zor görünen Schalke, yine de umudunu İspanyol golcü Raul’e bağlamış durumda. 71 golle Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok gol atan oyuncusu olan Raul’u bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde 5 golü bulunuyor.

MUHTEMEL 11'LER

Manchester United:
Edwin Van der Sar-John O’Shea, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra-Anderson, Darren Fletcher, Paul Scholes, Antonio Valencia-Dimitar Berbatov, Michael Owen

Schalke 04: Manuel Neuer-Atsuto Uchida, Christoph Metzelder, Joel Matip, Hans Sarpei-Kyriakos Papadopoulos, Jose Manuel Jurado, Alexander Baumjohann-Jefferson Farfan, Raul-Edu.

Haberin Devamı