Spor Schuster'le devam kararı

Schuster'le devam kararı

Paylaş
Schuster'le devam kararı

Beşiktaşlı Yönetici Mete Düren, Alman teknik adam Bernd Schuster'le yola devam edeceklerini söyledi

Beşiktaş Kulübü Yöneticisi olan; Genel Cerrahi ve Endokrin Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mete Düren, DHA’ya verdiği özel röportajda önümüzdeki yılın programını şimdiden yaptıklarını, Schuster ile yola devam edeceklerini söyledi.

"SEZON BAŞINDA HEDEFİMİZ"

"Sezon başı ve sezon ortasındaki hedeflerimizden şaşmız durumdayız. Şöyle ki, sezon başında en azından sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olmak gibi bir arzumuz vardı.

Bu kadar erken kopacağımızı kimse tahmin etmiyordu. Özellikle devre arasında yapılan çok büyük transferlerden sonra aradaki puan farkının bile kapanabileceği Beşiktaş’ın da çabasıyla bu farkı kapatıp tekrar yarışa dahil olabileceği de genel bir kanıydı."

"TRAVMATİK BİR ŞEKİLDE KULVAR DIŞINA ÇIKTIK"

"Önce ligde alınan başarısız sonuçlar daha sonra Avrupa kupasında; her ne kadar bugünkü pozisyona kadar hiç gelmememişsek de; daha ilerileri planladığımız bir dönemde kulvar dışına çıktık.

Burada kulvar dışına çıkarken, çok travmatik bir şekilde çıktık. 2 maçta 4’er gol yenmesi herkesi üzmekten başka takımın üzerinde de motivasyon kırıcı bir etkisi mutlaka oluyordur.

Bunların daha sonra lige yansımalarını görüyoruz ya da ligin belki de Avrupa kupasına yansımasını görüyoruz. Bunlar biraz psikolojik sorunlar. Ayrıca, yıldız oyuncuların gerçek performansının bu olmadığı görüşündeyim.

Hele hele yıllarca birbiriyle oynamış oyuncuların, çok daha kısa süre içerisinde alışma sürecini aşmalarını bekliyorduk.

"BU PSİKOLOJİK TRAVMAYI ATLATMAMIZ GEREKİYOR"

"Geçici bir adaptasyon, geçici bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu kadar yıldızın, hocamızın bunca yıllık tecrübesinin bu süreci çabuk atlatacağını düşünüyorum."

"OKLARIN SCHUSTER’E YÖNELMESİ DOĞAL"

"Bu dönemde çok doğaldır yani, geçmiş yılların getirdiği klişeler itibariyle, hemen ilk etapta eğer oyuncu kalitesi ortadaysa, yönetim gerekli işleri yapmışsa, okların hocaya dönmesi alışılagelmiş bir klişedir...

"BİZİM KAYGIMIZ HOCANIN VAZGEÇMESİDİR"

"Ama biz hep başından beri söylediğimiz konu, artık Beşiktaş’ta bir çok konu değişti. Gerek işleyiş, gerek anlayış...Hedeflerden şaşma oluşsa da gelecek senenin takımını oluşturmuş olmanın ve gelecek senenin programını bu yıldan yapıyor olmanın çabasıyla, bizim amacımız Schuster ile devam edeceğimiz şeklindedir.

Bunu Başkanımız bir kaç defa çok net olarak söyledi. Yeter ki kendisi bırakmasın...Çünkü görüyoruz ki, kendisi, gerek görsel ve yazılı basın, gerek taraftarlardan hoşnutsuzluk mesajları ya da hoşnutsuzluk uyarıları geldiği zaman o da bir şekilde reaksiyon vermeye başlıyor.

Bazen bu reaksiyon istemediği sözler içerebiliyor. Onun için bizim açıkcası kaygımız bu noktada gelecekle ilgili bizi sıkıntıya sokacak olan hocanın kendisinin vazgeçmesidir."

"AYNI MİLLİ TAKIMDA OYNAYAN OYUNCULARI ALDIK"

"Transfer yaparken, Ülke ve dil birliğinin esas aldık. Portekiz ve İspanyol oyunculardan oluşan bir yapı tercih edilmişti. Bu travmayı Beşiktaş yaşayacaksa, biz sezon ortasında 3 forvet değil 3 savunma oyuncusu alsaydık, bu değişmeyecekti.

Yine aynı problemi yaşayabilirdik. Bugün Toraman milli takımın stoperi, Ersan mutlak surette gelecekte milli takıma girecek yetenekte, Ersan’ın sakatlığı planları bozdu.

Sivok çek milli takımının stoperi. Ferrari , İtalya milli takımına kadar yükselme başarısı göstermiş oyuncu. Ama şu bir gerçek takım golü birlikte yer, birlikte hücuma kalkılır, yenilen golde sadece kaleci ve savunma hatalı değildir. Forvetin de payı vardı."

"FERRARİ’YE VERİLECEK CEZA"

"Ferrari konusuna gelince; Fenerbahçe derbisinden sonra; belki benim o zaman gündemde olan İbrahim Üzülmez’in sözleşmesinin feshedilmesiyle ilgili olarak bir kıyas yapmış olmam,

Ferrari’ye verilecek olan cezanın bir sözleşme feshi gibi veya süresiz kadro dışı bırakılması gibi yorumlanmış olabilir. Benim orada ön plana çıkarmak istediğim şey disiplinsiz hareketlerin, nasıl bir sözleşme feshi ile cezalandırılmışsa, maç sırasındaki kırmızı kart görenin de benzer bir şekilde cezasız kalmayacağı şeklindedir.

Cezanın ne olacağını da biz zaten yönetim olarak karar verdiğimizde açıklayacağız. Henüz bu konuda toplanmadık. Bu bir para cezası olabilir, başka türlü bir ceza olabilir. Bunların ayrıntılarını girmedim, bunun anlamı da bir sonraki maçta oynayamayacak değildir zaten...

"BİR TESELLİ..."

"Şimdi önümüzdeki yıl için, tekrar Avrupa Kupası’nda mücadele edebilmek için önümüzde tek hedef Türkiye Kupası kaldı. En azından bir teselli olması gerektiği için mutlak sürette Türkiye Kupası’na tüm gücümüzle yapışacağımıza inanıyorum hep birlikte.

Takımın da böyle düşündüğünü zannediyorum. Öte yandan tabii ki, ligde büyük bir iddiamız kalmamış olsa bile Beşiktaş Kulübü yine her maça mutlak surette galebiyet için çıkacaktır.

Lige tamamen kendisini çekmiş, lig maçlarına konsantre olmayan bir takım söz konusu olamaz. Daha Mart, Nisan, Mayıs ayları var, önümüzde çok maç var. Bu maçlar zor geçecek, şüphesiz."

Uğur DEMİRKIRDI/DHA

3

Haberin Devamı