Spor Scolari'nin bileti kesildi!

Scolari'nin bileti kesildi!

Paylaş
Scolari'nin bileti kesildi!

Brezilya'yı 2002'de Dünya Kupası şampiyonu yapan Luis Felipe Scolari, kulüp takımı kariyerinde bir hayal kırıklığı daha yaşadı

Palmeiras, Brezilya Ligi'nde en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan köklü bir ekip olmasına rağmen, bugünlerde zor bir dönemden geçiyor. ligin dibine demir atan Palmeiras, 24 maç sonunda topladığı 20 puanla, 20 takımlı ligde 19. sırada yer alıyor.

Brezilya Ligi'nde, son 4 sırada bulunan takımlar bir alt lige düşüyor. Durum bu kadar kritikleşince, Palmeiras yönetimi, takıma geçen ay Brezilya Kupası’nı kazandıran Teknik Direktör Luis Felipe Scolari ile yollarını ayırma kararı aldı. Vasco De Gama karşısında deplasmanda alınan yenilgi, Palmeiras'taki 2 yıllık Scolari döneminin de sonu oldu.

Daha önce Chelsea'deki görevi de kısa süren Scolari, kulüp takımlarında büyük hayal kırıklığı yaratsa da milli takımlar düzeyinde başarılı bir isim. Scolari, 2002'de Brezilya'yı Dünya Şampiyonu yaptıktan sonra, 2004'te Portekiz'i, Avrupa Şampiyonası finaline taşımıştı. Portekiz, evinde düzenlenen turnuvada Yunanistan'a finalde yenilmekten kurtulamamıştı. Brezilya basını, 2014’te mutlak Dünya Kupası’nı kazanma hedefiyle yola çıkan federasyonun, ağır şekilde eleştirilen Teknik Direktör Mano Menezes'in yerine, yeniden Scolari'yi göreve getirebileceğini öne sürüyor.

NTV Spor

Haberin Devamı