Yediğimiz sebze ve meyvelerin gerçekten doğal olduğundan, sağlığımıza zararlı kimyasal maddeler içermediğinden nasıl emin olacağız? İşte basit yöntemler... Patates yapısı gereği kimyasalları emen bir sebzedir. Bu yüzden dikkatli seçmek gerekir. Ne kadar pürüzsüz, düzgün şekilli ve hatasız görünüyorsa doğallıktan o kadar uzaktır. Domatesler ne kadar mükemmel görünürse o kadar hormonludur. Pürüzlü, kabuğu ince ve gerçek domates gibi kokanları tercih etmelisiniz. Sert salatalıklar genellikle daha doğaldır. Bir de çekirdeklerini kontrol etmelisiniz. Çekirdekleri olmayan ya da eksik olan salatalıklar muhtemelen hormonludur. Doğal olmayan elmalar çok parlak kırmızı, pürüzsüz ve sıfır hataya sahiptir. Elmanın doğal olduğu üzerindeki şekil bozukluklarından, pürüzlerden anlaşılabilir. Ne kadar parlaksa o kadar parafine batırılmış demektir. Havuçlar ne kadar büyük, parlak turuncu ve pürüzsüz görünüyorsa o kadar doğal olmadığından şüphe etmelisiniz. Lahana yaprakları temiz, tek renk, beneksiz ve düzgün görünüyorsa doğaldır. Bal kabağı dış görünüşüyle bize doğal olup olmadığını belli eder. Temiz ve pürüzsüz görünen bir kabuk doğal olduğunun işaretidir. Kabuktaki bozulmalar gereğinden fazla böcek ilacı kullanıldığını anlatır. Çileğin doğal olduğunu anlamanın en iyi yolu koklamaktır. Doğal çilekler mis gibi kokar. Bir diğer yöntemse suda bekletmek olacaktır. Doğal çilekler suda kırmızı sularını salar.