Gündem Seda Camgöz için sessiz protesto

Seda Camgöz için sessiz protesto

Paylaş
Seda Camgöz için sessiz protesto

Yalova'da eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Seda Camgöz için Yalova Belediyesi tarafından sessiz protesto yürüyüşü gerçekleştirildi

Yalova Belediyesi Umut Merkezi’ndeki kadınların katılımıyla belediye hizmet binası önünden Cumhuriyet Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirildi. Eyleme katılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Başkan Salman, "Yalova’da yaşanan olay, ilk değildi. Biz Özgecan’la son olsun desek de ne yazık ki kadına uygulanan bu şiddet, bu hunharca eylemler kabul edilir değildir. İyi tanıdığım bir ailedir. Babası çocukluğumdan beri tanıdığım insandır. Evlat acısını yaşamış bir insan olarak Seda’nın babasının ne durumda olduğunu dün akşam eve taziyeye gittiğimde bizzat gördüm" dedi.

Hayatını kaybeden Seda Camgöz’ün iki çocuğuna sahip çıkacaklarını söyleyen CHP’li Başkan Vefa Salman, "Sonuçta iki tane ana kuzusu yavru var. Biri 2, biri 5,5 yaşında. Ben kendi adıma ve bu yönde bana çok telefon geldi, Yalovalı hemşerilerim bu konuda hassas. Elimizden ne geliyorsa maddi, manevi yapacağız" diye konuştu.

Cinayete kurban giden Seda Camgöz’ün aile yakını olan Ayten Örsoğlu, protesto sırasında Başkan Salman’ın yanına gelerek katil zanlısının en yüksek cezayı alması için kendilerine destek olmasını isteyerek gözyaşı döktü.

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)