Magazin Sefarad grubunun solisti Sami Levi, Survivor 2019'un yarışmacı adayları arasında yer aldı

Sefarad grubunun solisti Sami Levi, Survivor 2019'un yarışmacı adayları arasında yer aldı

Paylaş
Sefarad grubunun solisti Sami Levi, Survivor 2019'un yarışmacı adayları arasında yer aldı

Acun Ilıcalı'nın 2 Şubat'ta başlayacağı müjdesini verdiği Survivor 2019'un yarışmacı adayları arasında, Sefarad grubunun solisti Sami Levi de yer aldı

TV8'de ekrana gelen 'O Ses Türkiye' programında Survivor ile ilgili bir duyuruda bulunan Acun Ilıcalı, bu sezon Survivor'ın 2 Şubat'ta başlayacağını açıkladı ve bir ilk olacağının müjdesini vermişti.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı, bu sezon Türkiye-Yunanistan mücadelesine sahne olacak Survivor'ın yarışmacılarına seyircilerin karar vereceğini de açıkladı. YouTube'da bir anket açtıklarını açıklayan Ilıcalı, orada seyircilerin verdiği oylarla yarışmacıları seçeceklerini duyurdu.

30 kişinin yer aldığı ankette Sefarad grubu ile müzik piyasasında önemli işler yapan Sami Levi Survivor 2019 yarışmacı adayları arasında görüldü.

SAMİ LEVİ KİMDİR?

Sami Levi 13 Nisan 1981'de İstanbul'da dünyaya geldi. Göztepe Lisesi'nden mezun oldu. 5 yaşında anaokulunda müzikle tanıştı. İlkokul öğretmeni Levi Ailesi'ni Sami'nin sesi konusunda uyardı ve mutlaka değerlendirmesini söyledi. Sefarad müziği ile büyüyen Sami, bu şarkıları anneanne ve babaannelerinden dinledi.

Haberin Devamı

Aile büyükleri tarafından kullanılan Ladino dilinde ve şarkılarla Sefarad kültürünü öğrendi. 1996'da Cem Stamati'yle olan arkadaşlığı Sami'yi Sefarad Grubu ile tanıştırdı. 8 yıldır Sefarad müziğiyle profesyonel olarak uğraşan Sami Levi grubun solistidir. Sefarad, 1996'da kurulan müzik grubu Musevi Sefarad müziğiyle popüler müzikle bir sentez oluşturdu.

22 Aralık 2003'te yayınlanan ilk albümleri ile müzikseverlerin beğenisini kazanmayı başaran Sefarad, 14 Temmuz 2005'te yayınlanan ve uzun süre liste başı olan ikinci albümleri ile müzik dünyasındaki yerlerini sağlamlaştırdıklarını kanıtladı.

Bu iki albümlerinden "Osman Aga", "Ne fark eder?", "Yastayım", "Ben Seni Severim" "Vakti Geldi", "Aşk İçin" ve "Seni ne Çok Sevdiğimi" gibi birçok hit şarkı çıkaran grubun müziği Türkiye'de büyük ilgi gördü.