Kahvaltıların vazgeçilmezi: Şeftali reçeli tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi: Şeftali reçeli tarifi

Kahvaltılarda tatlı tüketmeyi seviyorsanız şeftali reçeli tarifi tam size göre olacaktır. Kendi reçelinizi hazırlamak için şeftali reçeli tarifi arıyor ya da şeftali reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Şeftali reçeli tarifinin püf noktaları için "Şeftali reçeli tarifi, şeftali reçeli nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

25 Eylül 2020, Cuma 10:11 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Pişirirken mis kokusu evinize yayılacak olan şeftali reçeli tarifi evde kolaylıkla hazırlanabilir bir tarif. Kendi reçelinizi hazırlamak için şeftali reçeli tarifi arıyor ya da şeftali reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Şeftali reçeli tarifinin püf noktaları için "Şeftali reçeli tarifi, şeftali reçeli nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın. 

Şeftali reçeli tarifi

Şeftali reçeli malzemeleri

  • 1 kilo şeftali
  • 750 gram toz şeker
  • Yarım limon suyu

Şeftali reçeli yapılışı

Şeftalileri ilk olarak yıkayın ve süzgeçte süzün. İyice kuruduktan sonra kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Küp küp doğradığınız şeftalileri derin bir kaba boşaltın ve üzerine şekerin tamamını ilave edin. Bu şekilde ortalama 1 saat beklettikten sonra, ocağa alarak harlı ateşte kaynatmaya başlayın. Tencerenin kapağını kapatarak 3 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin. Bu işlemler devam ederken köpüklenme olması durumunda köpükleri bir kevgir yardımıyla alın. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon suyunu da ekleyin. Birkaç dakika da böyle piştikten sonra ocağı kapatın. Ocaktan aldığınız reçelin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.


;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (25 Eylül 2020)