Merkez Şehadetinin 100'üncü yılında Kaymakam Saim Bey ve milli mücadele kahramanları anıldı

Şehadetinin 100'üncü yılında Kaymakam Saim Bey ve milli mücadele kahramanları anıldı

Paylaş
Şehadetinin 100'üncü yılında Kaymakam Saim Bey ve milli mücadele kahramanları anıldı

Şehadetinin 100'üncü yılında Kaymakam Saim Bey ve milli mücadele kahramanları anıldı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, şehit Kaymakam Saim Bey ve milli mücadele kahramanları, ölümlerinin 100'üncü yılında anıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası Devlet Bahçeli Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programına Vali Erdinç Yılmaz, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, kent protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Programda, Osmaniye cephesinde şehit düşen Kaymakam Saim Bey ve milli mücadele kahramanları için Alibeyli Camii Müezzin Kayyımı Bilal Akbulut tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftü Yardımcısı Ahmet Demirer tarafından dua edildi.
Vali Erdinç Yılmaz, yaptığı konuşmada, şehit Kaymakam Saim Bey'i rahmetle andıklarını kaydetti. Yılmaz, "Bugün Kahraman Şehidimiz Kaymakam Saim Bey’in, kahramanca verdiği mücadeleler sonucu Mamure İstasyonunda şehadete yürüyüşünün 100'üncü yılında saygıyla anıyoruz. Çukurova'nın Çanakkale'si Mamure'dir, Kanlıgeçit'tir. Kısaca Şehitler Diyarı Osmaniye'dir. Mamure sadece bir istasyon değil, bir dirilişin, bir başlangıcın, bir mücadelenin adıdır. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' mısralarındaki topraktır, Mamure. Uğrunda ölen ise şehit Kahraman Kaymakam Saim Bey'dir, arkadaşlarıdır" diye konuştu.
Vali Yılmaz, Saim Bey'in Kurtuluş Savaşı'nda iz bırakan kahramanlardan olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:
"Mamure baskını 18 Kasım 1920 sabahı gerçekleşmiştir. Milli mücadelede; Kadirli, Kozan, Haçın düşmandan temizlenmiştir. Sıra Osmaniye’ye gelmiştir. Şehit kaymakam ölümle tehdit edilmiş, sürgün edilmiş, acı ve çile dolu yolculuklar onu asla yıldırmamıştır. İçindeki vatan sevgisi ile verdiği örnek mücadeleyle kahramanlaşmış ve en sonunda çok sevdiği vatanı uğruna halkın 'tek konak' dediği Osmaniye’nin Mamure İstasyonu’nda şehit düşerek adını tarihe şerefle yazdırmıştır. Türk gençliği için daima idamesi icap eden, çok asil bir milliyet ve vatanperverlik çığırı açan merhum kahraman Kaymakam Saim Bey'in şehadeti şüphesiz ki müteessir ve dil-hun etmiştir. Hayatı pahasına vatana can suyu veren şehidimiz Kaymakam Saim Bey'i ve tüm kahramanlarımızı en kalbi duygularımla, rahmet ve şükranla yad ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından 'Şehadetinin 100'üncü Yılında Kaymakam Saim Bey ve Milli Mücadele Paneli' yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı