Gündem Şehide büyük saygısızlık!

Şehide büyük saygısızlık!

Paylaş
Şehide büyük saygısızlık!

Adana'da Gezi olayları sırasında şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın isminin verilmesi planlanan polis merkezine 'ismin uzun' olacağı gerekçesiyle verilmediği ortaya çıktı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sitesindeki 'şehitlerimiz' albümünde de Mustafa Sarı'nın adının yer almaması dikkat çekti

Adana Emniyet Müdürlüğü’nün Asayiş Şubesi’ne bağlı Güven Timleri’nde görev yapan Komiser Mustafa Sarı, 5 Haziran 2013’de Gezi Parkı göstericilerine müdahale için görevlendirildi.

Haberin Devamı

Ekibi ile birlikte eylemcileri kovalayan Mustafa Sarı, köprü inşaatından düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Komiser Mustafa Sarı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü.

Adana Valiliği’nde düzenlenen törenle memleketi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde toprağa verilen Mustafa Sarı’nın ’Şehit’ olduğu açıklandı. Törene eski İçişleri Bakanı Muammer Güler de katılıp tabuta omuz verdi.

Şehit komiserin adını yaşatmak isteyen Adana Valiliği ve Adana Emniyet Müdürlüğü, Bağlar Polis Merkezi Amirliği’ne Mustafa Sarı adının verilmesini kararlaştırıldı ve telefon listelerinde de merkezin adı bu şekilde kayda girdi.

Yaklaşık 6 ay önce tadilata alınan karakolun inşaatı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. İnşaatı tamamlanan karakolun ’Bağlar Şehit Komiser Mustafa Sarı Polis Merkezi Amirliği’ olacağı açıklanan adının değişmediği ortaya çıktı. Polis merkezinin ’Bağlar Polis Merkezi Amirliği’ hizmet vereceği belirlendi.

Haberin Devamı

Mustafa Sarı’nın adının karakola verilmesine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün izin vermediği ileri sürüldü. Adana Valiliği’nin başvurusunun değerlendirildiği ve ’Bağlar Şehit Komiser Mustafa Sarı Polis Merkezi Amirliği’ adının çok uzun olacağına karar verildiği bu nedenle başka bir hizmet binasına verilmesinin daha uygun olacağı bildirildi.

ŞEHİTLER LİSTESİNDE DE ADI YOK

Öte yandan, Adana Emniyet Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi olan www.adana.pol.tr’de yer alan ’şehitlerimiz’ sayfasında ise Mustafa Sarı’nın adının bulunmaması dikkat çekti.

DHA