Gündem Şehidin cenazesi Zap Suyu'nda aranıyor

Şehidin cenazesi Zap Suyu'nda aranıyor

Paylaş
Şehidin cenazesi Zap Suyu'nda aranıyor

Şehidin cenazesi Zap Suyu'nda aranıyor

Hakkari-Çukurca Karayolu’nda PKK’lıların askeri konvoya mayınlı saldırısında şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Erhan Ar’ın cenazesini arama çalışmaları sürüyor. Bugün bir kez daha Hakkari-Çukurca Karayolu trafiğe kapatılarak, patlama bölgesi ve Zap Suyu çevresinde şehidin cenazesini arama çalışması başlatıldı.

>> ARAMADA YENİ BULGULARA RASTLANDI

Haberin Devamı

Hakkari- Çukurca Karayolunun 12’nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi kesiminde 17 Ağustos çarşamba günü askeri konvoya pusu kuran PKK’lı teröristlerin antitank mayınlı ve roketatarlı saldırısında, 1’i binbaşı 8 asker ile 1 korucu şehit düştü, 15 asker de yaralandı. Şehit Binbaşı Yavuz Başayar ile uzman çavuşlar Turan Kurt, Nazır Elitok, Samet Kılıç, Hakan Çil, onbaşı Vedat Gülder, er Serkan Altay ve köy korucusu Cabbar Gültekin düzenlenen törenlerin ardından memleketlerinde toprağa verilirken, saldırıda şehit düştüğü açıklanan uzman çavuş Erhan Ar için Yozgat’ta hazırlıkları yapılan cenaze töreni ise şehidin cenazesinin bulunamadığı belli olunca iptal edildi.

Bunun üzerine saldırının meydana geldiği Hakkari-Çukurca Karayolu’nda ayrıntılı inceleme başlatıldı. Uzman çavuş Erhan Ar’ın cenazesinin bulunması için cuma günü öğleden sonra Hakkari- Çukurca karayolu trafiğe kapatılarak hain saldırının meydana geldiği bölge ve Zap Suyu boyunca geniş çaplı arama başlatıldı. Yapılan aramalarda cumartesi günü akşam saatlerinde patlama bölgesi yakınlarında Zap Suyu’nda ceset parçaları bulundu. Bu parçaların uzman çavuş Erhan Ar’a ait olup, olmadığının belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise gündüz saatlerinde, "Yozgatlı çocuğumuzun cesedi bulundu" dedi. Bakan Şahin gece yaptığı açıklamada ise "Adli Tıp sonuçlarına göre parçalar Erhan Ar’a ait değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yapılan bu açıklamanın ardından bugün bir kez daha sabah 09.30 sıralarından Hakkari-Çukurca Karayolu trafiğe kapatılarak, arama, tarama çalışması başlatıldı. Hakkari Valisi Muammer Türker, bölgede tekrar çalışma yapıldığını belirterek, "Bulunan bulgular, Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Erhan Ar’a ait olmadığı ortaya çıktı. Bu parçalardan kimlik tespit çalışmaları da yapılıyor. Kime ait olduğu bu çalışmalarda ortaya çıkacak" dedi.